15 съвета при пътуване с деца в автобус - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 съвета при пътуване с деца в автобус
Автор: Мая Джамбазова
15 съвета при пътуване с деца в автобус

Наближават Коледните празници, а с това се приближаваме и към времето от годината, в което родителите пътуват с децата си из България или в чужбина. 

В следващите редове ще научите, какво е добре да правите, когато пътувате в автобус с деца. Особено, ако ви очаква дълъг преход. 

1. Винаги имайте под ръка мокри и сухи кърпички. Децата често се цапат, а и зимата е сезонът на вирусните заболявания. Затова носете си поне 2 пакета от всеки вид салфетки.

2. Вземете суха храна - соленки, солети, ядки. Децата ги обичат. Не купувайте храни, които децата не искат, защото или няма да ги изядат или ще им стане лошо от неприятния за тях вкус.

3. За да спестите пари, направете и сандвичи. По пътя ще спирате по бензиностанциите за тоалетна и топли напитки. Тъкмо тогава децата се сещат, че са гладни. Вместо да плащате по 3-5 лв. за сандвич от крайпътно заведения, извадете от торбата с багажа (чантата) готовия домашен сандвич. И вие, и вашите деца ще са доволни. А за да се харесват повече вашите сандвичи, ги направете в интересна форма, за да им е интересно на децата, когато ги ядат.

4. Не давайте на детето много сладки храни, докато пътувате, за да не му прилошее и да не стане хиперактивно. 

5. Носете вода, но е добре детето също да не прекалява с нея. Ако изпие, по-голямо количество течност, може също да му призлее.

6. Вземете със себе си 2-3 книжки, които детето да чете или разглежда, за да не му доскучава.

7. Носете и смартфон или таблет с мобилен интернет, за да може, когато книгите, филмът в автобуса и разглеждането на пейзажа през прозореца омръзнат, детето да се занимава с нещо.

8. Може да вземете одеяло и възглавничка, за да се отпусне детето и да поспи. Може да приготвите в багажа завивки и за себе си, но трябва да не са много тежки и обемни, за да ги носите лесно. Например полиестерни одеяла.

9. Носете аспирин и аналгин. Детето може да го заболи глава от многото път, затова бъдете готови да реагирате.

10. Обръщайте внимание на детето. Играйте на морски шах, на градове и села или на друга игра, докато пътувате. Така преходът с автобус от една точка до друга, ще е по-приятен и за него, и за вас.

11. Носете си здрава торбичка. Ако на детето все пак му стане зле, ще може да я използва.

12. Разкажете нещо интересно на детето за мястото, на което отивате, за да направите пътешестивето по-интересно. Така ще го убедите по-лесно, че трябва да прекара часове в автобуса.

13. Носете и една играчка, някоя от любимите на детето, за да си я гушка по време на пътя.

14. Обадете се по телефона на някой от семейството и дайте на детето да говори с него. Така хем ще чуе скъп за него човек, хем няма да се изнервя от пътуването. (Все пак не прекалявайте с разговорите и не смущавайте околните пътници). 

15. Не пропускайте да наградите детето след пътуването с някое лакомство или малка, играчка. Този подарък ще му остане хубав спомен и ще направо бъдещите пътувания с автобус по-лесни и приятни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин