3 града с чудновати имена - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 града с чудновати имена
Автор: Peika.bg
3 града с чудновати имена

По света има какви ли не чудати места.

Днес решихме да ви покажем някои с доста необичайни имена. Ето ги и тях:

1. Why (в превод „Защо“) в Аризона, САЩ

Ако пътувате в Северна Америка и изведнъж се натъкнете на табела, на която пише “Why” или на български „Защо“, може би в първия момент не бихте осъзнали, че това всъщност е име на град. Той се намира само на 30 мин. с кола от мексиканската граница и е кръстен на пресечката между магистралите 85 и 86. Погледната отвисоко, тя изглежда точно като латинската буква “W”. Според преброяване на населението от 2000 г. в градчето живеят 116 души.

2. Франкенщайн, Полша

Град Франкенщайн е създаден през XVII в. след монголската инвазия. Има богата история и е бил с площ от приблизително 14 кв. км. Населението му обаче било заразено с чума и 1/3 от него измряло. Точно заради нея в средата на XVIII в. градът е бил подпален и е трябвало да го изграждат наново. След Втората световна война той преминава от германско в полско владение и тогава името му бива променено на Запковице Злацке.

3. Hell (в превод от англ. „Ад“) в Норвегия

Този град със странно име всъщност е замръзвал много пъти в миналото – там температурата достига до -25 градуса. Всъщност етимологично думата “hell” няма нищо общо с ада, а идва от норвежката дума за късмет “hellir”. Градчето има население от 1400 души.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин