3 причини да изберете отпуска-с-изключен-телефон - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 причини да изберете отпуска-с-изключен-телефон
3 причини да изберете отпуска-с-изключен-телефон

Преди няколко години почивка без телефон означаваше почивка без разговори. А днес - почивка без фейсбук, електронна поща и ежедневно сверяване на часовника с любимите сайтове. Изключването от мрежата за някои хора е много по-трудно, отколкото за други. Но ето ви няколко добри причини да го направите:

1. Време за детокс - Приятел ви казва нещо, докато вие си обновявате статуса във фейсбук ("Моля, какво?"). Телефонът ви е с вас дори в леглото. Понякога влизате и в банята с него. Не, това не е нормално и имате нужда от спешна технологична детоксикация. Използвайте отпуската си, когато сте в роуминг или може на планина без обхват, за да намалите времето, прекарано с телефона, и да увеличите това, прекарано с хора.

2. Това ще ви направи щастливи - Професор Пол Долан от Лондонското училище по икономика твърди, че тайната на щастието се състои в това да изключим телефона и таблета си и да се съсредоточим върху близките и приятелите си. Неспирното писане на съобщения, проверяване на пощата и следене на статусите в социалните мрежи ни отклонява от хората, които обичаме, смята той и предупреждава, че прекаляването с умните устройства може да доведе до умствени разстройства.

3. Всичко останало може да почака - Когато сте в отпуска, си почивайте пълноценно. Половинчатата почивка е равна на никаква почивка. Направете автоматично съобщение на имейла си, което да уведомява, че сте на ваканция. Кажете на най-близките си хора, че няма да могат да ви намерят следващата седмица.

Нищо не е по-важно от това да възстановите силите и баланса си. Всичко друго може да почака.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Vqra Petrova, 28.06.2013 | 11:24
голяма слабост ми е телефона опитвам се всячески да се откъсна от него, днес дори го забравих у нас и се чудя кога ще полудея
Rali Hristova, 28.06.2013 | 11:16
Достадно е когато си залепен за телефона си, сякаш не можеш да живееш без него!
Nina Stanislavova , 27.06.2013 | 16:15
това е най- добре.аз не съм толкова вманиачена в телефона но моя приетел не може да се отлепи от неговия , как ли да го накарам да го изключи поне за няколко дни поне на почивката
ruslana, 27.06.2013 | 16:15
наистина е дразнещо когато някой е пристрастен към телефона си сякаш го няма!
Работната пчела, 27.06.2013 | 16:02
за щастие когато си почивам всички го разбират,а съм благословена с разума да използвам телефона си само когато искам да се обадя на някой! :)
Абонирайте се за нашия бюлетин