3-те най-чести проблема с полетите и как да се справим с тях (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3-те най-чести проблема с полетите и как да се справим с тях (част 2)
Автор: Peika.bg
3-те най-чести проблема с полетите и как да се справим с тях (част 2)

Пътуванията със самолет стават все по-честа и масова практика.

Затова решихме да ви покажем кои са най-често най-често срещани потребителски проблеми при летене със самолет и как, ако е възможно, да се справим с тях.

1. Забравени паспорта или лична карта

Най-задължителното нещо когато пътувате със самолет е да носите личните си документи, нужни за преминаване през граничния контрол. Въпреки това обаче учудващо голям брой хора все още ги забравят. Най-добре имайте навика винаги преди тръгване да проверявате за наличието на документите си. При международни полети, ако нямате документ, няма начин да ви качат на борда. Ето и един трик – можете преди да излетите да снимайте паспорта си. Ако той бъде откраднат или изгубен – това ще ви помогне да го възстановите по-лесно впоследствие.

2. Пътувате с малки деца, но не може да се настаните заедно

Понякога се случва, поради непредвидими обстоятелства, местата в самолета да бъдат разместени. Понякога има и грешки при резервацията или пък последните места на борда не са били едно до друго. Тогава единственият ни избор е да говорим с екипажа на полета и да обясним ситуацията. Почти 100% е сигурно, че стюардесите ще разрешат проблема, молейки други пътници да се преместят.

3. Изгубен багаж

Въпреки че е сравнително рядко може да се случи багажът ви да бъде изгубен, това не е невъзможно. Обикновено тази изключително неприятна ситуация става по време на полети с прикачване. При всички случаи обаче тази неприятна ситуаци е свързана с много време и бюрократични разправии. Най-вероятно компанията или ще ви върне багажа до няколко дни, или ще ви възстанови сума пари за него.Това обаче няма да ви спести ходенето по различни офиси на летището, писането на обяснения и други подобни. В някои ситуации това може да развали почивката или бизнес пътуването ви. Затова никога не слагайте ценни неща в големия си багаж. Скъпа техника, документи, пари и бижута носете със себе си в салона и ръчния багаж. Компаниите не възстановяват толкова скъпи предмети, а обикновено имат политика за покриване на разходите, ако в куфара е имало дрехи и ежедневни неща. За да увеличите шансовете да бъде намерен багажа ви – задължително сложете на видимо място телефон за връзка и имена. Старайте се той да бъде добре заключен или опакован, а имате прикачване – когато се чекирате за втория полет попитайте дали багажът ви е пристигнал успешно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин