4 факта за наименованията на полетите, които не знаеш (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 факта за наименованията на полетите, които не знаеш (част 2)
Автор: Peika.bg
4 факта за наименованията на полетите, които не знаеш (част 2)

Сигурно ще се изненадате, но е факт, че зад наименованията на някои полети има символика. 

Вижте в следващите редове какво е значението зад номерата в авиацията.

1. Полет MH370

Това е номерът на полета между Куала Лумпур и Пекин на Malaysia Airlines. Ако не си спомняте – този полет изчезна на 8 март 2014 г. в пределите на Океана. Тогава беше проведена една от най-мащабните международни спасителни акции в историята. Самолетът или дори отломки от него обаче така и не се намериха и така изчезнаха всички 239 души на борда. До ден днешен това остава една от големите мистерии в историята на авиацията. В памет на този никога приключил полет Malaysia Airlines завинаги спират да използват номер MH370. Полетът им между Куала Лумпур и Пекин вече е обозначен MH360.

2. Полет UU888

В Китай цифрата 8 се смята за най-щастливата. Ето защо The United Airlines запазват именно този номер за полета си между Сан Франциско и Пекин.

3. Полет AA1776

Този полет е на  American Airlines и е кръстен в чест на годината, когато САЩ стават независима страна – 1776 г. Полетът е между Филаделфия и Форт Уърт

4. Номерата: „666“ и „13“

Почти всички компании по света избягват полети с тези номера, тъй като числото 13 се смята за най-нещастното, а 666 e числото на дявола. Авиокомпаниите не искат да рискуват по-суеверните пътници да се откажат от полета само заради номера му. Едно от изключенията е полета B6 66 на JetBlue. Toй обаче умишлено е написан с празно място именно поради горепосочените причини. Ryanair също искат да са различни и затова полета им между Дъблин и Бирмингам е с номер FR666.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин