4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 1)
Автор: Peika.bg
4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 1)

Рио де Жанейро е един от градовете, които всеки си мечтае да посети.

Когато чуем името му, в съзнанието ни веднага изниква образът на световноизвестния карнавал, плажове, коктейли и танци. 

Вижте 4-те неща, които задължително трябва да направите, ако посетите този цветен бразилски град. 

1. Рио отвисоко 

Корковадо е най-известният хълм в Рио - висок 710 м, той се вижда от всяка една точка в града. На върха му се извисява статуята на „Христос Изкупителя”. До нея се стига със зъбчата железница и се минава през богатата тропическа растителност на националния парк Тижука и спиращи дъха гледки. От Корковадо градът се вижда като на длан - заливът Гуанабара от една страна, Маракана от другата, от трета пък центърът и катедралата. Захарната глава е другият известен хълм в Рио. Представлява скална буца с височина 390 м и от нея се открива най-красивата панорама в Рио – плажът Копакабана, Атлантическия океан с десетките пръснати в него острови и Корковадо. 

2. Плажовете 

Плажовете в Рио са над 25 с широки ивици ситен бял бясък. Копакабана и Ипанема са най-известните и най-комерсиалните и изпълнени с туристи. На Копакабана почиващите се разполагат директно на пясъка, тъй като шезлонги няма. Настоятелни търговци предлагат чадъри, кокосови орехи, шалове и всякакви други „изкушения” за туристите. Чадърите и кокосовите орехи са с фиксирана цена, всичко друго подлежи на пазарлък. На Ипанема ходят местните, но през почивните дни там е пренаселено, буквално няма къде да се стъпи. 

3. Мач на Маракана 

В Бразилия футболът е нещо като религия, а Маракана е нейният своеобразен  храм. Маракана вече не е най-големият стадион в света, но със сигурност е най-известният. Той е построен за първото световно първенство след Втората световна война. Със сигурност ви препоръчваме да отидете на футболен мач там, за да усетите емоцията на местните. 

4. Танците 

В Рио музиката е навсякъде - по улиците, в заведенията, на плажа... Кариоките са жизнерадостни хора, които обичат да танцуват и да се забавляват. Ако искате да се потопите в автентичната атмосфера на бразилския нощен живот, вариантите са много. В квартал Лапа се намират едни от най-емблематичните заведения, където всяка вечер гостува местна група. В случай, че горещата самба не ви е по вкуса и сте в настроение за по-спокойна атмосфера, можете да се насочите към Ипанема. Там са заведенията с прочувствената боса нова.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин