4 обобщени съвета за туристи в чужбина - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 обобщени съвета за туристи в чужбина
Автор: Peika.bg
4 обобщени съвета за туристи в чужбина
Снимка: Rajarshi MITRA

Туризмът в световен мащаб бележи ръст, навсякъде, всичко, което става за показване пред туристи се използва на пълен капацитет, а за да се привлекат още повече хора, местните използват истории и легенди, или се съчиняват такива, ако ги нямат под ръка. Това като че ли вкарва туризма в един коловоз от едно и също постоянно търсене и предлагане, тичане от забележителност на забележителност, хотели, ресторанти, атракции, а това не е най-полезното за туристите.

Най-доброто за един турист в чужбина е доста просто. Да го обобщим.

1. Опитвайте нови неща

У дома всички сме в рутината – правим един и същи неща, ходим на едни и същи места, ядем едни и същи храни и дори говорим едни и същи неща. Когато пътуваме, всичко това се променя и трябва да се възползваме от този импулс, за да пробваме нови и различни неща. Например, можем да летим с парапланер, да опитаме нова храна, да плуваме с делфините или каквото и да е друго. Почивката е време за свобода и много повече възможности от това просто да снимаме красиви сгради.

2. Забавлявайте се

Много хора толкова се фокусират върху това да прекарат перфектната ваканция, че това става мания. Много други хора влагат толкова усилия да видят всички дестинации, че накрая се връщат вкъщи, капнали от умора и с пълна карта на апарата, която да докаже, че въобще са били там, където са били. Може би, по-добрият вариант е да намерим време да се забавляваме повече и да правим нещата, които ни харесват, за да се насладим максимално на момента. Почивката се нарича почивка, защото разпускаме и се забавляваме, а не защото тренираме за Олимпийските туристически игри.

3. Уважавайте местната култура

Много хора възприемат останалата част от света като увеселителен парк, който е изграден, за да ги забавлява, защото си плащат за това. Това е ГРЕШКА! Ако погледнат себе си отстрани, тези хора вероятно ще разберат, че в чужбина стават досадни или направо вулгарни в отношението си към местната култура в случаите, когато не я оставят на мира, за да я снимат през цялото време. В другия случай просто я игнорират напълно и налагат своята, защото могат да си го позволят (може би). Пътуването е за да израстваме лично и интелектуално, за да научаваме нови неща, а това може да стане, само ако сме отворени към културата на страна, която посещаваме. Затова, най-добре да възприемаме, без да съдим, защото правилата се пишат от тези, които живеят там, където ние почиваме.

4. Станете местни

Това е свръзано с горното - вместо да висим в хотела или в комплекса, можем да се опитаме да разберем местните, да бъдем част от тях за малко и по този начин да си осигурим неочаквано интересни изживявания. Изживяването е новият лукс, така че можем да изберем най-лесния вариант и да се пуснем на някой опознавателен тур за чужденци из града, за да научим повече за културата, храната, историята и традициите на мястото.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин