5 от най-интересните турове по света - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 от най-интересните турове по света
Автор: Peika.bg
5 от най-интересните турове по света

Туристическите обиколки могат да ви покажат голяма част от ключовите места, важните паметници и историческото наследство на една страна.

Като цяло това удовлетворява повечето туристи. Ако имате унжда от разнообразие или друга гледна точка върху града, който посещавате, имате възможност за това, защото по света има доста алтернативни туристически обиколки.

Ето кои са 5 от най-интересните от тях:

1. ЮАР

36113

В република Южна Африка има една 3 в 1 туристическа обиколка, която включва в себе си спорт, туризъм и винена дегустация. Турът представлява пътуване през красивата природа на страната с крайна точка винарните в Уайнленд. Най-хубавото на това е, че пътешествието се извършва на колела. Какво по-добро от това – еко и винен туризъм през прекрасни гледки?

2. Исландия

36112

Едно от най-добрите неща, които можете да направите в студена зимна нощ, далеч от светлините на столицата Рейкявик, е да наблюдавате Северното сияние. В страната има туристически турове в периода от пролетта до есента, когато феноменът може да се види най-добре. Въпреки всичко, дали ще го видите или не, зависи от атмосферните условия, защото сиянието се вижда само в чисти, студени и тъмни нощи. Добрата новина е, че, ако не го видите, следващият ви опит ще е безплатен.

3. Чехия

36116

Това предложение едно от най-интересните и е специално за хората, които обичат литературата. Хонза Б. е бездомен любител на книгите от Прага, който е останал на улицата след наводнения от 2002 г. Той намира книги в кофите и ги продава на книжарниците, освен това може да цитира поезия наизуст и знае къде известните чешки писатели и поети са живели и творили. Хонза води туристически екскурзии от забутаните и незнайни книжарници на чешката столица до колоритната колония бездомници под Хлавкув мост.

4. Шотландия

36114

Литературните предизвикателства продължават, но в северната британска държава. Шотландците са известни не само с добро уиски, но и с отлични писатели и поети, като между двете има ясна, дълга и трайна връзка. Поради това, в Единбург има литературно-кръчмарски бар кроул, в който туристите отиват да пийнат по няколко питиета във всяка една от историческите кръчми, където са се вдъхновявали автори като Робърт Луис Стивънсън, сър Уолтър Скот, Робърт Бърнс и други.

5. Мароко

36115

Народът Гнава и неговата музика са истински носители на една древна културна традиция. Днес туристите могат да научат повече за нея с тур в мароканска Есаура, а най-доброто е, че самите гнава музиканти разказват и показват своите умения и традиции.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин