4 причини да посетите Италия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 причини да посетите Италия
Автор: Peika.bg
4 причини да посетите Италия

Едва ли някой се нужда е от кой знае какво убеждаване в това, че Италия е една от най-красивите и разнообразни дестинации в Европа. Там ви очакват езера, обградени от планини, пъстроцветните поля, осеяни с винарни, градове, променили човешката история и прекрасният морски бряг.

Днес сме ви подбрали няколко причини, поради които смятаме, че Италия ще ви повлияе благоприятно. Ето ги и тях:

1. Оцеляване в хаотичен свят 

Колкото и добре да планираш пътуването си до Италия, шансът всичко да мине по първоначално определения график е минимален. Първо ще трябва да разкодирате разписанието на автобусите, което в повечето случаи е написано неразбираемо. Един и същи ресторант може да отваря (и затваря) по различно време. Италия живее в свой собствен ритъм и по свои правилаи по този начин ни напомня, че трябва да сме подготвени да не получаваме винаги това, което сме очаквали. 

2. Ще проговорите малко италиански

За разлика от говоренето на чужд език в други европейски страни, научаването на няколко ключови фрази на италиански е достатъчно, за да накарате всеки да ви се усмихне. Тъй като италианският рядко се говори извън пределите на страната, усилията ви няма да останат незабелязани. Местните винаги се радват, когато някой чужденец се опитва да говори на родния им език, макар и след 1-2 думи да му се наложи да премине на английски. Вашият италиански може да е далеч от добър, но опитите ви винаги ще бъдат посрещнати с усмивка, така че забравете за страха от това, че това, което кажете, може да смешно. Всички ние се нуждаем от нежно побутване, за да забравим страховете си. Вместо да се притесняваме дали сме перфектни, по-добре да опитаме, така по-бързо ще станем по-добри и и Италия е перфектното място да научиш такъв урок. 

3. Ще започнете да забелязвате малките неща 

Ако не знаете как да се наслаждавате на всеки миг и особено на храната, може би трябва да започнете с което и да било блюдо от италианската. Изумителен е вкусът на местните превъзходните ястия, създадени от най-простите съставки. Не ни е нужен лукс или изисканост – понякога просто имаме нужда да наблюдаваме как хората хвърлят монети във фонтан за късмет; да сме заобиколени от приятни аромати в слънчев ден, да се насладим на приятната тишина в някоя катедрала... Понякога ни трябва много малко, за да бъдеш щастлив, че си жив. 

4. Ще погледнеш историята с нови очи 

Докато обикаляте музеи, градини, дворци, малки селца, ще си дадете сметка за историята и времето, в което живеем сега. Италия е мястото, където, накъдето и да се обърнете, има история – докато пазарувате, докато пиете кафето, дори докато сте на някой пазар. Калдъръмените улички и мраморните колони са свидетели на толкова много истории – и вие също сте една от тях. В Италия ще имате възможността да видите отблизо какво са ни завещали изминалите векове, което пък ще ви помогне да осъзнаете своето място в света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин