4 съвета за спестовно пътуване (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за спестовно пътуване (част 2)
Автор: Peika.bg
4 съвета за спестовно пътуване (част 2)

Сигурни сме, че за повечето от вас пътуването е синоним на почивка. 



Освен това сигурно всички сме на мнение, че няма нищо по-хубаво от това да „презаредиш батериите“, като се разнообразиш на някое ново място. Поради тази причина решихме да ви подберем няколко съвета, които да ви помогнат, ако искате да пътувате по-спестовно.

1. Резервирайте полетите и хотелите в комбинация

Ако имате оферта за полет с включен хотел, не пропускайте да сравните цените, защото често именно при подобна комбинация се дават най-добрите оферти, които не си струва да се изпускат. Често този тип предложения са не само ценово изгодни, но и има допълнителни екстри включени в цената. Сред тях са трансфер от летище до хотел и обратно, екскурзии и посещение на туристически забележителности в рамките на престоя.

2. Научете се да планирате отрано 

Най-често онлайн намаленията и офертите за хотели, самолетни билети или пакети екскурзии са налични през определени периоди в годината, като следват логиката на сезонните намаления. Изгодни предложения обаче се появяват и след Великден, след като приключи пролетната вълна почивки и пътувания, съвпадащи с празника и пролетните ваканции на учениците. Добре е да се следи за добри цени на самолетни билети и хотелски резервации и след обичайните сезонни намаления през лятото. Обърнете внимание също и към края на годината - по време на Сайбер Мъндей (понеделникът след Черния петък) онлайн търговците правят много изгодни предложения.

3. Пестете от излишни такси и бъдете практични 

Добра спестовна идея е да пътувате само с ръчен багаж например – по този начин ще спестите доста от допълнителните такси. Осведомете се и за забранените за пренасяне субстанции и стоки, които освен допълнителни такси могат да ви костват високи глоби или други санкции.

4. Плащайте разумно, трупайте бонус точки и се възползвайте от програмите за лоялност

Освен трупането на километри или събирането на бонус точки в различни програми за лоялност , които се предлагат от вериги хотели, ресторанти и дори местни кафенета и закусвални. Направете подробно предварително проучване в кой хотел ще отседнете и дали той е част от верига, в която има хотели, които вече сте ползвали, или такива, в които бихте искали да отседнете. По този начин можете да попълните формуляр за издаване на карта за лоялност, с която отново да участвате в програми с намаления, оферти и т.н.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин