5 футболни дестинации, които никой запалянко не би искал да пропусне - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 футболни дестинации, които никой запалянко не би искал да пропусне
5 футболни дестинации, които никой запалянко не би искал да пропусне

Когато говорим за посещаването на конкретни дестинации с определено отношение към футбола, то феновете на най-популярния спорт в света определено не могат да се оплачат от липса на такива.

Футболът наистина е повече от игра в определени части от планетата, като това си проличава не само във футболните пристрастия на местното население, но и в самите традиции и отношение към играта. Именно затова сме ви приготливи списък с 5 от най-магнетичните дестинации, които всеки футболен фен, който обича да пътува, трябва да има предвид.

Буенос Айрес, Аржентина

Няма да е преувеличено ако се каже, че аржентинците са луди по футбола. Техните традиции в този спорт са безспорни и с легендарни имена като Диего Марадона и вероятно най-добрият футболист в момента Лионел Меси, Аржентина винаги е била футболна сила. Перлата на короната обаче е столицата Буенос Айрес, където всеки уикенд се превръща във футболен празник. Като се започне от стадиона Ла Бомбонера на Бока Хуниорс, минем през Естадио Пресиденте Перон на Расинг и стигнем до митичния стадион Ел Монументал, дом на Ривър Плейт, всяка една от тези футболни арени предлага максимална доза футболни страсти и емоции.

Манчестър, Англия

Естествено, няма как да пропуснем родината на модерния футбол Англия и по-конкретно град Манчестър. До скоро гордостта на този град бе само една, а именно тима на Манчестър Юнайтед, но откакто в градския им съперник Сити бяха инвестирали огромни суми, вече фокусът сякаш се измества върху "гражданите", както са наричани Ман Сити. Но макар и Юнайтед да се представи слабо през сезон 2018/2019, като не успя да завърши в топ 4 на висшата лига, стадиона Олд Трафорд си остава едно легендарно място за футбола. Там всеки футболен фен може да види изложени легендарни фланелки на играчи като Дейвид Бекъм и Ерик Кантона, както и да седне във ВИП ложата.

Торино, Италия

Италианците винаги са имали традиции във футбола и Торино е абсолютно доказателство за футболната мощ на Ботуша, като този град е дом на отборите на Торино и хегемона в Серия А - Ювентус. Именно "Старата госпожа" са отборът, който доминира местния шампион вече няколко години, като от началото на сезон 2018/2019 почти всяка прогноза за мачове с участието на Ювентус ги поставяше като фаворити. Логично, ако обичате футбола, би следвало да посетите Ювентус Стейдиъм, където е и музеят на именития отбор, в който е пълно с трофеи, фланелки на велики футболисти, играли за отбора и дори картонени фигури на някои от най-забележителните играчи в историята на Юве.

Мадрид, Испания

Няма как да пропуснем и един от най-емблематичните европейски градове, когато говорим за футбол. Мадрид е дом на два от най-добрите клубове в Испания - Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, като наскоро се заговори, че през това лято в тима на белия балет ще има "чистка" на ненужните играчи. Това обаче не е от такова значение, защото истинската перла на футбола в Мадрид е именно домакинският стадион на Реал, колосалният Сантиаго Бернабеу. Този митичен стадион е с капацитет от 85,000 души, където можете да си направите специален тур, за да разгледате съблекалните, множеството трофеи на отбора и още много неща.

Дортмунд, Германия

Дортмунд и футболът вървят ръка за ръка. Този град е дом на един от най-великите германски отбори в лицето на Борусия Дортмунд, чийто стадион е център на истинския футболен празник, който се заформя в града по време на мачовете на Борусия. Сигнал Идуна Парк, както се казва стадионът, е с капацитет от 80,000 зрители, като атмосферата и цветния жълто-черен фон на трибуните и запалянковците създават невероятно усещане за всички на стадиона. Естествено, там можете да се разходите и в самия музей на Борусия Дортмунд, който е част от Сигнал Идуна Парк.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин