Кои са най-спортните държави в света? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-спортните държави в света?
Автор: Peika.bg
Кои са най-спортните държави в света?

Спортът заема специално място в сърцата на милиони хора по целия свят. Безброй ентусиазирани спортни фенове пътуват в чужбина всяка година, за да наблюдават любимите си събития. Но коя страна може да претендира за титлата "най-спортна държава в света"?

Проучване на сайта Live Football Tickets анализира как спортът влияе на живота на хората в различни страни по целия свят. То разглежда както ентусиазма, така и таланта за спорт, включва олимпийски успех, елитни спортни постижения, преобладаване на спортни стадиони, ниво на физическа активност сред населението.

На база тези критерии първо место в проучването заема САЩ със своите 367 спортни стадиона. Освен това страната има средно 56.54 медала във всяка от Зимните и Летните олимпиади.

На втора и трето място са съответно Русия и Китай. Те печелят много високи точки по критерия физическа активност на населението. Средно тя се равнява на 150 минути на човек умерена физическа активност всяка седмица. И двете страни се радват на олимпийски успехи, като Русия е спечелила средно 45,67 медала от 12 Олимпийски игри, а Китай е получил средно 28,95 медала в 21 Олимпиади.

Кои са най-спортните държави в света?

Другите държави, които се класираха в топ 10 на най-спортните страни са съответно:
4. Германия
5. Франция
6. Великобритания
7. Австралия
8. Япония
9. Испания
10. Италия

Кои са най-спортните държави в света?

Спортните игри на живо, големите и модерни стадиони, спортните шампионати и общата страст към активния живот са факторите, които насърчат спортните туристи да пътуват по света и да посещават различни дестинации.

Повече информация за проучването можете да намерите ТУК.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин