5 града, подходящи за колоездачи - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 града, подходящи за колоездачи
Автор: Peika.bg
5 града, подходящи за колоездачи

Открийте най-добрите градове в света, които да разгледате с велосипед.

За разлика от другите видове транспорт, колоезденето ви позволява да спортувате, докато се придвижвате от едно място към друго

В следващите редове ще видите едни от най-добрите дестинации за колоездачи в света.

Ето кои са те:

1. Монреал

Вторият по големина град на Канада е един от най-европейските градове в Северна Америка, с френска архитектура и език. С над 1600 км велоалеи и 5000 велосипеда за отдаване под наем е лесно да обиколите тази прекрасна дестинация. Заслужава си да се полюбувате на впечатляващите пейзажи, карайки колело по велоалеята покрай канал Лашин.

2. Токио

Подобно на Америка, Азия не е известна като особено „приятелски“ континент за велосипедистите. Но в най-големия град в света пречки за колоездачите няма. В допълнение към внушителния брой велоалеи, Токио дори разполага с такива и на тротоарите. Всичко е организирано, чисто и приветливо.

3. Буенос Айрес

Благодарение на скорошните подобрения столицата на Аржентина, която е и най-посещаваният град в Южна Америка, бързо се сдоби с почти 320 км велоалеи. Буенос Айрес е пристанищен град, който предлага безплатно използване на велосипеди, а улиците с палми по тях са чудесни за любителите на този спорт.

4. Сан Франциско

Сан Франциско е несравним що се отнася до гледки, история, култура и трудни, но заслужаващи си усилието за изкаване хълмове. През последното десетилетие градът е инвестирал повече от 100 млн. долара във велоалеи. И ако до 2010 г. нямаше нито една такава, то днес те са над 320 км. А приятните през цялата година температури и великолепните гледки се оказват перфектно място за колоездачи.

5. Рио де Жанейро

Благодарение на спиращите дъха гледки, Рио де Жанейро е един от най-красивите градове на планетата. А с повече от 440 км добре поддържани велоалеи, 400 станции за отдаване под наем и над 4000 велосипеда за малко повече от долар на ден, той е същински „оазис за велосипедистите“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин