5-те града с най-много велосипедни алеи в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-те града с най-много велосипедни алеи в Европа
Автор: Peika.bg
5-те града с най-много велосипедни алеи в Европа

Открийте най-добрите градове в света, които да разгледате с велосипед.

За разлика от другите видове транспорт, колоезденето ви позволява да спортувате, докато се придвижвате от едно място към друго

В следващите редове ще видите кои са най-добрите дестинации за велосипедисти в Европа.

Ето кои са те:

1. Амстердам

По отношение на градско колоездене нито едно друго място не се доближава до прекрасните условия, които предлага Амстердам. В продължение на десетилетия той е най-добрия модел за град „обичащ велосипедите“ по целия свят. Амстердам е равен, архитектурно атрактивен и с многобройни паркинги за велосипеди.

2. Копенхаген

Подобно на Холандия, Скандинавия е известна с отличните си условия за колоездене. До 2016 г. в Копенхаген велосипедите превъзхождат колите, а повече от 62% от жителите му ходят на работа с колело. За да гарантират безопасност, спокойствие и иновации са създадени велоалеи за ускорен трафик и мостове само за велосипедисти.

3. Берлин

Столицата на Германия може да не е толкова известна колкото по-горе изброените по отношение на колоезденето, но е също толкова добра. С над 800 км велоалеи (колкото в Амстердам), има много какво да се види в този зашеметяващ исторически град. Освен това няма стръмни улици, които да ви откъснат от архитектурните забележителности.

4. Любляна

Столицата на Словения е равна, малка и богата на архитектурни забележителности. С други думи това е и един от най-добрите градове, в който можете да карате велосипед. Не само предлага повече от 240 км велоалеи, очарователен център без автомобили, но и има повече от 20 станции за велосипеди под наем, като първите 30 мин. са безплатни.

5. Париж

Въпреки че и Бордо, и Страсбург са с малко по-добри велоалеи от Париж, не бива да пренебрегваме „града на любовта“. Известен най-вече като забележителен пешеходен град, парижката инфраструктура го прави еднакво завладяващ и за велосипедистите. А когато си с колело, можеш да разгледаш много повече забележителности.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин