5 грешки, които да не допускате като туристи (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 грешки, които да не допускате като туристи (част 2)
Автор: Peika.bg
5 грешки, които да не допускате като туристи (част 2)

Ако нямате богат опит с пътуванията, е неизбежно да допуснете някоя и друга грешка.

Затова ние идваме на помощ и ви споделяме чуждите грешки, от които можете да се поучите. Ето ги и тях:

1. Нощувката в покрайнините на града

Напълно сме съгласни, че това е приемлив вариант, ако сте наели кола или пък сте с автобус, защото хотелите извън центъра обикновено са по-евтини, но много често разликата не е огромна, а и ще изгубите много време и пари за придвижване всеки ден. Когато отидете на почивка, е много по-приятно да сте в центъра на събитията, заобиколени от романтични павирани улички, качествени заведения и интересни хора, вместо да изберете евтин хотел в скучен квартал. Ако отседнете в центъра, може да се разхождате из града до късно вечер или да посетите забележителностите съвсем рано сутрин, за да избегнете тълпите. Друго предимство да отседнете в центъра е, че винаги може да се приберете в хотела през деня, за да си починете малко и да съберете нови сили за по-късно. 

2. Ревютата 

Повечето хора преглеждат ревютата и оценките за хотела, в който ще отседнат, но много от тях забравят да прочетат ревюта за забележителностите и местата, които ще посетят. А в тях всъщност има доста хитринки и съвети, с които да избегнете тълпите, да платите по-малко или да се откажете от някое място, което не си заслужава. Благодарение на ревютата със снимки можете да прецените как изглежда мястото или храната в ресторанта, който се каните да посетите. Това са най-известните сайтове, които могат да ви помогнат в такъв момент: Tripadvisor е най-известният сайт за ревюта в света и е абсолютно задължителен за всеки турист. В него ще откриете ревюта на всякакви места – от малки магазинчета до най-известните катедрали в света. Foursquare е още един полезен сайт, в който можете да намерите както най-подходящото място за хапване или за вечерно питие, така и някое интересно място, на което да се забавлявате цял ден. Yelp пък е сайт, който много прилича Foursquare, но е специално за ресторанти и кафенета. 

3. Прекалено много багаж

Много хора имат вредният навик да вземат прекомерно количество ненужни вещи със себе си по време на пътуване. Накрая си дават сметка, че са използвали само половината си дрехи и вещи. Затова ви съветваме, когато опаковате багаж, да сложите пред вас всички дрехи и обувки, които смятате да вземете, и да премахнете поне една трета от тях.

4. Говоренето с местни

Когато пътуват с компания, повечето хора много рядко се стремят да завързват контакти с местните и другите туристи. Пътуването обаче е прекрасен отличен шанс да завържете приятелства от цял свят, които могат да продължат цял живот. Не се страхувайте да говорите с местните. Те обикновено проявяват интерес към чужденците и би им било интересно да си поговорят с вас. 

5. Опитите да видите всичко

 

Често се среща веруюто, че когато отидете някъде, най-добре е да се опитате да видите всичко възможно. Така се започва с тичането от една забележителност към друга, претупвайки всяко място. А всъщност е много по-добре да забавим малко темпото, да се насладим на всяко място пълноценно и тогава да преминем към следващото. Вие все пак отивате на почивка, а и така или иначе никога няма да видите всичко. Най-лошата идея, която може да ви хрумне, е да видите два града за един ден, тъй като по този начин няма да имате шанса да усетите напълно атмосферата им. Проучете внимателно какви дейности и забележителности ви привличат на даденото място и си отделете достатъчно време за всяка от тях. Степенувайте ги по приоритет и пълноценно изпълнете плана си. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин