5 места в Германия, които трябва да посетите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 места в Германия, които трябва да посетите
Автор: Вероника Иванова
5 места в Германия, които трябва да посетите

Германия е страна, която привлича огромен брой туристи, особено през последните години.

Това не е изненадващо, тъй като тук човек може да разгледа както интересни културни и исторически забележителности, така и природни такива. Забавления и възможности за релакс също не липсват.

Ето и кои са 5-те неща, заради които си струва да посетите именно Германия:

1. Коледните базари

Германия е родината на този вид мероприятия, и поради тази причина именно тук се усеща най-добре коледния дух. Всяка година на територията на страната се провеждат над 150 коледни базара, които са сред най-впечатляващите в Европа. Атмосферата на тези базари е наистина неповторима – хорове и оркестри изпълняват коледни песни сред аромата на традиционни сладкиши и греяно вино. Най-известните коледни базари в страната са нюрнбергският и дрезденският, но и останалите си струва да бъдат посетени.

5 места в Германия, които трябва да посетите

2. Замъците на Германия

Германия е известна с множеството си замъци, като най-интересен за туристите, безспорно, е замъкът “Нойшванщайн”. В превод името му означава “нова лебедова скала” и е една от най-популярните забележителности в страната. Построен е по идея на Лудвиг ІІ, който имал за цел да създаде замъкът на мечтите. На много места в интериора присъства фигурата на любимата му птица – лебеда. Смята се, че именно оттук е дошло вдъхновението на Чайковски за създаването на балета “Лебедово езеро”. Любопитен факт е, че Уолт Дисни използва изображението на “Нойшванщайн” като емблема на филмовото си студио.

5 места в Германия, които трябва да посетите

3. Увеселителният парк Europa-Park

Този увеселителен парк се намира в Руст и е най-големият атракцион в страната, а най-хубавото е, че е отворен целогодишно. Тук ще  може да се забавлявате на скоростни влакчета и специално оформени тематични области – доброто настроение е гарантирано. На входа пък ще ви посрещне талисмана на парка – мишлето Euro. Мястото е подходящо за посещения от семейства, както и от приятелски компании.

5 места в Германия, които трябва да посетите

4. Ротенбург об дер Таубер

Този малък немски град се намира в Бавария, район Ансбах, и е сякаш излязъл от приказките. Идвайки тук ще се преселите в едни други времена – именно това градче е запазило толкова много средновековни сгради на едно място. Мястото разполага с множество исторически забележителности, като тук могат да бъдат видени интересни църкви, абатства, музеи и паметници. Градчето, макар и малко, притежава една уникална атмосфера, която си струва да бъде почувствана – препоръчваме да го вмъкнете в списъка си с задължителни туристически дестинации.

5 места в Германия, които трябва да посетите

5. Бавария

Може би най-известното нещо, с което се свързва тази част от Германия е прочутият Октоберфест, който се провежда всяка година в Мюнхен. Макар този фестивал да привлича хиляди хора от близо и далеч, той далеч не е единственото нещо, заради което си струва да посетите Бавария. Природата тук е не по малко интересна – гъсти гори, бистри езера и заснежени върхове са само част от пейзажа, който ще видите в тази част на страната. Наред с това, ще можете да се разходите както из модерните мегаполиси, така и из приказно красивите средновековни градчета, разположени на територията на Бавария. Музеите в района са над 1000, а архитектурните паметници – над 100 000. Тези впечатляващи цифри, в комбинация с пословичната баварска гостоприемност, със сигурност ще направят пътешествието ви из Германия незабравимо.

5 места в Германия, които трябва да посетите

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин