5 музея, които можеш да разгледаш през монитора си (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 музея, които можеш да разгледаш през монитора си (част 2)
Автор: Peika.bg
5 музея, които можеш да разгледаш през монитора си (част 2)

Ето едно нещо, което ще заинтригува всички привърженици на изкуството, които обаче нямат достатъчно време или средства, за да посетят местата, които искат. 

Представяме ви още няколко музея, които отварят виртуалните си врати и ви приветстват да ги разгледате:

1. Националната художествена галерия за модерно изкуство, Индия

Имате перфектната възможност да научите повече за индийското изкуство с онлайн обиколката на този известен музей и да се потопите в доста по-различна от европейската култура. Галерията 
представя както произведения на местни художници, така и картини от някои европейски майстори, творящи в Индия. Именно там ще намерите творби на Амрита Шер-Гил, чийто стил е оприличаван на този на Фрида Кало.

2. 
Галерия „Уфици

Това е най-посещаваният музей в Италия, който определено си заслужава да му обърнете внимание. Там може да намерите всеизвестни шедьоври като „Раждането на Венера“ от Сан
дро Ботичели, „Поклонението на влъхвите и Благовещение“ от Леонардо да ВинчиФлора“ от Тициан и Музикалният ангелот Росо Фиорентино.

3. 
Музеят на Ван Гог

В този холандски музей може да намерите главно произведения на постимпресиониста 
Винсент ван Гог. Сред тях са „СлънчогледиСеляни, ядящи картофи“ и Cпалнята в Арл“. В музея могат да бъдат видени и творби на съвременниците и приятели на Ван Гог - Пабло Пикасо и Пол Гоген, така че не го пропускайте!

4. 
Музеят на кралица София

Освен че е невероятен музей на изкуството, той е и огромна библиотека. В Музея на кралица София са изложени картини на авангардиста Хуан Грис, сред които „Бутилката на Анис дел Моно“, „Отворения прозорец“ и „Цигулка и китара“, както и привличащата най-много посетители „Герника“ от Пикасо.

5. 
Тейт

Това 
е британската национална галерия в Лондон за международно модерно изкуство и арт-форми, която е част от групата Тейт. Именно тя е 12-ият най-посещаван музей в света за 2013 г. с около 4,9 млн. посетители. Галерията се помещава в сградата на бившата Банксайд електростанция. Там може да видите колекция от национално британско изкуство, датиращо от 1500 г. чак до наши дни, както и множество творби от международно модерно и съвременно изкуство.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин