5 неща, които трябва да знаеш, преди да посетиш Лас Вегас - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които трябва да знаеш, преди да посетиш Лас Вегас
Автор: Peika.bg
5 неща, които трябва да знаеш, преди да посетиш Лас Вегас

Лас Вегас е град, в който се чувстваш на познато място, дори да идваш за първи път. Може би това се дължи на стотиците филми и сериали, в които действието се развива там, а ние сме гледали поне веднъж в живота си. 

Още преди самолетът да е кацнал, повечето посетители вече имат представа как изглеждат улиците, хората и сградите тук. Но има и много неща, които трябва да знаете за Лас Вегас и които няма как да научите от телевизионния екран.

Тук сме събрали 5 от тях:

1. Изберете датата на пътуването си разумно

Ако сте решили да посетите Лас Вегас и то за първи път, най-добре избягвайте месеците януари и октомври, защото тогава се провежда изложението за електроника CES и това за геймъри -  G2E. Тогава полетите от и за Града на греха, както и хотелските стаи са доста по-скъпи. Добре е пътуването ви до Лас Вегас да не съвпада и с големи спортни събития, като Супербол например.

2. Проверете за скрити такси в хотела

Повече хотели в града са добавили т. нар. "курортни такси", които могат да ви струват между 10 и 39 долара на ден. Не забравяйте да проверите и какво точно включат тези такси във вашия хотел. Има и места, които взимат такса за паркиране, както и хотелски данък, който е около 12% от цената на стаята. Затова направете си малко проучване преди да резервирате.

5 неща, които трябва да знаеш, преди да посетиш Лас Вегас

3. Пийте вода

Все пак не забравяйте, че Лас Вегас се намира в пустиня. Дори да не се потите толкова много или да не чувствате жажда – пийте вода. Задължително дръжте една бутилка на нощното си шкафче, защото на сутринта гърлото ви със сигурност ще е пресъхнало. Запасете с вода от магазин или аптека, защото водата от чешмата става само да си измиете зъбите. А и едва ли ви се дав по 4 долара за една вода от минибара в хотелската стая.

5 неща, които трябва да знаеш, преди да посетиш Лас Вегас

4. Използвайте градски транспорт

Както можете да предположите в Лас Вегас задръстванията са наистина големим. За да не се лудаде с кола из непознат град, използвайте двуетажните автобуси. Те се движат редовно по линиите си, 24 часа на ден. Освен това ще си подарите пътуване с много добра гледка.

5. Знайте кога да си тръгнете

Не случайно Вегас е Градът на греха. Някои хора могат да прекарат живота си тук, а други трябва да си тръгнат след 48 часа, за да не застрашат здравето си, черния си дроб, банковата си сметка или и трите. Добре е да знаете, докъде се простират вашите лимити, защото с лекота Лас Вегас може да ви вземе всичко... наистина всичко!

5 неща, които трябва да знаеш, преди да посетиш Лас Вегас

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин