5 неща, за които можете да бъдете глобени в Сингапур (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, за които можете да бъдете глобени в Сингапур (част 2)
Автор: Peika.bg
5 неща, за които можете да бъдете глобени в Сингапур (част 2)

Сингапур се превръща във все по-популярна дестинация, но най-вероятно малко хора са наясно колко точно консервативна е тя, въпреки бързите си темпове на развитие.

Затова подбрахме за вас дейности, за които можете да бъдете санкционирани – някои от тях доста странни. Вижте кои са те:

1. Да прегърнеш човек от същия пол

Наказанието за това да се прегръщаш с човек от твоя пол е 2 години затвор. Това е така, тъй като хомосексуализмът в Сингапур е незаконен. Нямате право да демонстрирате любов към вашия пол на публични места, освен ако не искате да обяснявате мотивите си в съда.

2. Наказание за самоубийство

Колкото и странно да звучи, според законите в Сингапур, ви грозят 10 години затвор при самоубийство. Мистерия остава как присъдата бива излежавана от „нарушителите”.  

3. Използването на непознат безжичен интернет

Още една необяснима странност за нас е, че глобата за използването на непознат wi-fi е 10 000 сингапурски долара или 3 години затвор.

4. Внасяне на цигари

Глоба между 152 и 760 сингапурски долара ви очаква, ако се опитате да внесете какъвто и да било брой цигари. Според митническите разпоредби нямате право да внесете и един грам тютюн, без да платите мито за него. Освен това пушенето е позволено само на специално предназначените за това места.

5. Пеене на обществени места

За пеене и свирене на обществено място ви очаква глоба до 1000 сингапурски долара или 3 месеца затвор. Според местните закони нямаш право да свириш на музикален инструмент, да рецитираш или пееш на публично място. 

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин