5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 2) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 2)
Автор: Peika.bg
5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 2)
Снимка: Thomas Fabian/Flickr

Тоскана е един от най-красивите региони на Италия, който крие в себе си множество забележителности.

Със сигурност обаче има и множества кътчета, които не са сред популярните му дестинации. 

Затова сме ви подбрали 5 по-малко популярни изживявания, които си заслужават дотолкова, че следващото ви пътуване да е именно в Тоскана!

1. Плаване до Елба

За разлика от Наполеон, който е бил на заточение на острова, ще ви се прииска да останете там завинаги по други причинаЕлба съчетава всички характеристики за идеалната ваканция – бели пясъчни плажове, малки идилични села, прекрасни ресторанти. Със сигурност ще се насладите на плажовете Биодола, Лидо ди Каполивери, Цукале и Инамората, както и на шопинга в Портоадзуро. Не забравяйте, че има опция да се придвижвате и със скутер до Пиаджио.

5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 2)


2. Паста в Ил Капелайо Пацо

Ето това вече е паста, която ще запомните за цял живот! Ресторантът се намира в центъра на града Сан Виченцо. Задължително резервирайте маса няколко дни по-рано, за да имате шанс да опитате лингуини с морски дарове.

3. Дегустация на вино и шопинг

Ако обичате едновременно вино и модерна архитектура, значи това е вашето място. В избата Рока ди Фрасинело ще можете да се насладите на едно прекрасно изживяванеАко си падате по шопинг, Вила Тоскана“ е вашето място – всичко, което ще видите там (от доматения сок до свещите) е произведено на място и силно ви го препоръчваме.
5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 2)


4. Йога ритрийт

Може да планирате едно пътуване до Италия, като комбинирате релакс и йога. Марема е разкошно място за йога ваканции, където благодарение на англоезичните инструктори, може да се наслаждавате на асаните по всяко време на деня.

5. Посетете остров

Струва си да планирате кратко пътешествие с лодка до един от тосканските острови – например Санто Стрефано или Порто Ерколе. За двудневно пътуване пък ви препоръчваме Джанутри и Джило. От лодката се разкриват прекрасни гледки, които ще ви накарат да се върнете пак!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин