5 планини за 48 часа - Кирил Николов-Дизела с ново предизвикателство - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 планини за 48 часа - Кирил Николов-Дизела с ново предизвикателство
Автор: Peika.bg
5 планини за 48 часа - Кирил Николов-Дизела с ново предизвикателство

Кирил Николов-Дизела с ново предизвикателство: 5 планини за 48 часа

След легендарното Ком-Емине най-награждаваният български планински бегач се опитва да постави рекорд на най-трудния планински маршрут в страната - E4. На 1-ви август Кирил Николов-Дизела, известен с рекорда си на Ком-Емине и проекта “5-те върха”, се отправя към ново предизвикателство: опит за рекорд на българската част на международния маршрут Е4, който преминава през 5 планини: Витоша, Верила, Рила, Пирин, Славянка. Впечатляващото не е дължината на маршрута – 240 км., а трудността и голямата денивелация. Близо 14 000-те метра превръщат терена в истинско изпитание и за най-подготвения атлет.

Организатор на тазгодишното предизвикателство отново е дългогодишният партньор на Кирил Николов–Дизела – XCoSports България.

Началото ще бъде дадено на 1 август, 19:00 ч. на Драгалевския площад, София.

Финалът се очаква да бъде на 3-ти август, около 19:00 часа, на гръцката граница, Гоцев връх, планината Славянка.

“След една трудна година, за мен това е много по-голямо предизвикателство от Ком-Емине. То изисква много по-сериозна подготовка, за да се избяга за времето, което съм си поставил – 48 часа.” заяви Дизела.

За да премине разстоянието за впечатляващите 48 часа, на Кирил ще му се наложи да бяга почти без прекъсване ден и нощ. Необходимото темпо ще се поддържа и с помощта на няколко пейсъра. Те ще бягат с него предимно в участъците през тъмната част на деня, където сигурността ще бъде на първо място. В екипа на Дизела е и известния български спортист, участник в три Олимпиади и рекордьор на Ком-Емине за жени – Антония Григорова. По време на цялото бягане Дизела ще има екип от няколко автомобила, които ще го пресрещат на достъпни места, където Кирил лесно и бързо ще може да презарежда и да продължава по своя път напред.

5 планини за 48 часа - Кирил Николов-Дизела с ново предизвикателство

Кирил Николов, известен с прякора си Дизела, е български спортен ориентировач и планински бегач. Известен е с многото си рекорди, сред които изминаването на маршрута Ком-Емине за 4 дни 13 часа и 5 минути, второ място в скоростното изкачване на Айфеловата кула (8 минути и 12 секунди), изпреварването на Драгалевския лифт, покоряването на петте най-високи върха в България за рекордно време, призови места на редица международни състезания по Skyrunning, титлата Вицеевропейски шампион по Ориентиране и престижното 3-то място в крайното класиране в Световната Ранглиста по Skyrunning, както и с двата пълнометражни филма “Reach your limits” и “109 часа”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин