5 популярни туристически дестинации в Азия (част І) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)
Автор: Вероника Иванова
5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)

Азия е континент, привличащ туристи от цял свят, благодарение на красивата си природа, интересните културни традиции, древна архитектура и вкусна храна.

В не много далечното минало той е бил достъпен единствено за елита, а днес  всеки, който желае, може да го посети. В случай че сте привлечени от азиатската култура, то може би ще ви е интересно да научите кои са най-добрите туристически дестинации на континента:

1. Бутан

Разположен в източния край на Хималаите, Бутан притежава уникални природни дадености – гъсти гори, дълбоки долини и върхове, пронизващи облаците. Единственото международно летище в страната се намира в град Паро, който е интересен за туристите с древните си будистки храмове и манастири, които го обграждат. Безспорно, най-прочут е манастирът, известен като “Тигърското гнездо”. Той привлича вниманието със своите бели фасади, позлатени куполи и ръждиво-червени акценти от XVII век, а пещерите, които се намират в близост, са смятани за свещено място за медитация. Този манастир сякаш виси в небето, като за да стигнете до него ще се наложи да предприемете стръмно двучасово изкачване.

5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)

2. Пенанг, Малайзия

Пенанг е остров, разположен на западния бряг на Малайзия, който е прочут с необикновената си архитектура и вкусна кухня. Главният град на острова е Джордж Таун, от който обикновено започва и туристическата обиколка. Мястото наистина е впечатляващо, тъй като съчетава в себе си британската колониална архитектура, будистки храмове и богато украсени китайски имения. Освен това тук се предлагат и някои от най-добрите специалитети на континента – смесица между китайска, индийска и малайзийска кухня. Най-прочутите ястия са пържените спагети със скариди и индийският плосък хляб с дал и къри.

5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)

3. Ел Нидо, Филипините

Това е един истински тропически рай, разположен в Югозападните Филипини (северната част на остров Палаван). Тук човек може да разгледа тайнствените лагуни и пещери, или да се наслади на невероятната гледка, на някой от десетките плажове с тюркоазени води.

Най-интересен за туристите е заливът Бакуит, който е заобиколен от варовикови скали. Посетителите на мястото могат да практикуват гмуркане, а също и да се повозят на лодка, изучавайки загадъчните лагуни (това забавление се предлага от много туроператори, като е включен и обяд от морски дарове на борда).

5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)

4. Бали, Индонезия

Бали е може би най-популярният курорт в Азия, намиращ се в центъра на индонезийския архипелаг. Всяка година той привлича милиони туристи със своите разнообразни възможности за забавление – от внушителните скали в Улувату, през спокойните вълни в Нуса Дуа и модерните плажове в Семиняк, до драматичните оризища и храмове в Убуд. Приключенците пък, могат да тръгнат по някоя от планинските пътеки на острова, или да проучат някой от тайните заливи, за да усетят по-добре автентичната атмосфера. Кухнята тук също е на ниво и си струва да бъде опитана.

5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)

5. Сеул, Южна Корея

Столицата на Южна Корея, освен с футуристичния си вид, е известна и като място с древни забележителности. Най-интересни тук са дворците, а също и кварталът Хонгдае, който е и артистичен център на града. Той разполага с множество бутици, ресторанти, барове, караоке клубове и други разнообразни заведения. Уличните изпълнители пък, допълват неповторимата атмосфера.

5 популярни туристически дестинации в Азия (част І)

Очаквайте втората част на статията, в която ще ви представим още 5 популярни туристически дестинации в Азия!

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин