САЩ въведе визови ограничения за бременни жени - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
САЩ въведе визови ограничения за бременни жени
Автор: Peika.bg
САЩ въведе визови ограничения за бременни жени

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп публикува нови визови правила, насочени към ограничаване на случаите, когато бременни жени пристигат в САЩ, за да родят там и детето им да получи американски паспорт, предаде Асошиейтед прес.

Жените, които кандидатстват за туристическа виза, ще получават отказ, ако консулите преценят, че те искат да отидат в САЩ главно, за да родят там. Ще се налага да доказват, че пътуват по медицински причини, а не за да родят. 

Тези, за които бъде преценено, че пътуват за лечение, ще бъдат третирани както всички останали чужденци, идващи в страната, за да се лекуват. Те ще трябва да докажат също, че разполагат със средства да платят за лечението, включително транспорта, и ще могат да се издържат.

Практиката да се пътува до САЩ, за да се роди дете там, е напълно законна, макар да има някои случаи, когато властите арестуват служители на туристически агенции, съдействали на такива жени. 

Президентската администрация се опитва да ограничи всички видове имиграция, но Тръмп е особено загрижен за онези случаи, когато целта е да бъде родено дете в Съединените щати. Той се обяви срещу тази практика и обеща да я прекрати, но членове на администрацията и юристи казват, че това няма да е толкова лесно.

Регулациите при издаването на визи за бременни жени са един от начините за справяне с проблема, но това повдига въпроси как консулските служители ще определят дали една жена е бременна и дали тя може да не бъде допусната на американска територия от гранични служители, заподозрели, че може да е бременна, само след като са я погледнали.

Консулските служители нямат право по време на визови интервюта да питат дадена жена дали е бременна или възнамерява да забременее.

Туризмът с цел раждане е доходоносен както в САЩ, така и в други държави. По данни на Центъра за имиграционни изследвания, който се обявява за затягане на имиграционното законодателство, около 36 000 чужденки са родили в САЩ през 2012 г. и след това са си заминали.

Източник

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин