5 причини Тоскана да е следващата дестинация, която ще посетиш - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини Тоскана да е следващата дестинация, която ще посетиш
Автор: Peika.bg
5 причини Тоскана да е следващата дестинация, която ще посетиш

Италия е една от най-обичаните дестинации от всички туристи.

Тоскана пък е един от най-красивите и региони. Затова подбрахме за вас няколко причини именно тя да е следващата ви дестинация. Вижте кои са те:

1. Незабравимите пейзажи

Зелени хълмове, полета със слънчогледи и лозя, които се сливат с хоризонта, малки китни селца, тесни пътища, обградени от кипариси, които водят до очарователни средновековни градчета. Тоскана е рай за фотографите с уникалното си съчетание на красиви природни и градски пейзажи.

2. Изящните искуство и архитектура

Тоскана е родината на италианският Ренесанс и именно затова там ви очакват множество интригуващи музеи, където можете да видите оригинални творби на Микеланджело, Рафаело, Ботичели. За да се насладите на прекрасна архитектура и исторически забележителности обаче дори не е нужно да посещавате музеи – в Тоскана буквално на всяка крачка ще срещнете църкви, манастири, административни сгради, кули и площади, които са запазили очарованието си през вековете.

3. Средновековните градчета

Едно от местата, които не трябва да пропускате за нищо на света, когато посетите Тоскана, е Сиена. Там почти няма автомобили, така че спокойно можете да се мотаете по криволичещите улички, да се наслаждавате на красивата архитектура. Там ви очакват и още много други красиви средновековни градчета, които ще ви покорят с типичната италианска атмосфера.

4. Наклонената кула в Пиза

Това е една от световноизвестните забележителности, които човек си струва да види поне веднъж в живота си. Ако решите да я посетите обаче, се подгответе психически за голям брой туристи независимо от сезона.  

5. Храната и виното

Италианската кухня и вино са известни в цял свят. Със сигурност трва да опитате домашно приготвени пица и паста, придружени с някое местно вино. Най-добрият завършек за това, разбира се, е един сладолед.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин