5 причини да отидете там, където не искате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да отидете там, където не искате
Автор: Peika.bg
5 причини да отидете там, където не искате
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няма нужда да ви казваме защо да отидете там, където искате да отидете. Можем обаче да ви провокираме да отидете на място, на което ви се струва, че няма да откриете нищо интересно. Защо ли? Ето няколко страхотни причини:

Ще пристигнете без високи очаквания. А високите очаквания могат да сдъвчат и изплюят всяко пътешествие, дори това, за което мечтаете от години. Докато тук просто стягате куфара и пристигате на място без да се налага да се вписвате в собствените си стереотипи. Просто сте си вие и правите каквото ви се иска.

Ще се срещнете с хора с различни от вашите интереси. Докато пътувате по „своите“ дестинации, се срещате горе-долу с един и същи тип хора. Отидете на място, на което по принцип не бихте отишли, и гарантирано ви очакват куп неочаквани запознанства.

Ще откриете нови неща за себе си. Поставете себе си в ситуация, в която не бихте искали да попадате, и ще откриете куп нови свои страни. Обичате спокойствието и тишината? Е, след като установите колко устойчиви можете да бъдете на азиатски трафик и шум, на комари-кръвопийци или хаотичен градски транспорт, ще имате не само интересни истории за разказване, а и нови представи за собствените си възможности.

Ще излезете от зоната си на комфорт. Едва ли ще ви е нужно много време да се сетите за случай, в който сте направили нещо, за което първоначално сте се съпротивлявали, а то се е оказало страхотно. Често нещата, които най-малко искаме да опитаме, се оказват най-добрите за нас. Направите ли го веднъж, ще се чувствате по-уверени, ще бъдете по-гъвкави с ще можете да се справяте с всякакви ситуации.

Ще можете да откриете, че понякога грешите. В новите преживявания има адреналин, който зарежда организма ви. Когато установите колко погрешни са били представите ви за мястото/хората/начина на пътуване, които първоначално не сте харесвали, ще можете с удоволствие да установите, че понякога грешите. И да започнете по-малко да слушате гласчето, което ви кара да си стоите на сигурно.

Направете го, когато сте готови – не трябва да е насила. Имайте предвид обаче, че няма как да сте напълно готови да направите нещо, което не искате. Когато се върнете от първото си пътуване до място, което не ви е интересно, ще поискате пак. Хоризонтите се разширяват всеки път, когато напускате зоната си на комфорт. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин