5 професии за пътешественици - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 професии за пътешественици
Автор: Peika.bg
5 професии за пътешественици

Всички мечтаем да пътуваме по света, още по-добре, ако това е част от работата ни.

Затова подбрахме за вас няколко професии, които ще ви позволят да работите пътувайки.

Вижте кои са те:

1. Кабинен екипаж

Работата като пилот или стюард/еса ще ви позволи да обиколите доста места. Това със сигурност е един от най-приятните начини да работите пътувайки.

2. На круизен кораб 

Работата на борда на круизен кораб ви дава възможността да пътувате редовно. Изискванията обаче далеч не са малко – трябва да имате съответните умения и да владеете повече от един език. Натоварването също е голямо, но ще обикаляте едни от най-красивите крайбрежия и морски градове, а и заплащането е доста добро.

3. Учител по английски 

Английският език се изучава почти навсякъде по света. Ако го владеете на ниво С2, ще можете да практикувате като учители и ще натрупате добър професионален опит с работата си в друга страна. По този начин ще можете да се потопите в друга култура и да я опознаете истински. Може да работите с деца или с възрастни, като такава работа можете да си намерите сравнително лесно навсякъде.

4. Екскурзовод 

Ако сте любознателни личности и имате интерес към историята и културата, както и ако обичате да споделяте своите впечатления и да научавате постоянно нови истории, легенди – тази работа е чудесна възможност да пътувате, да учите и да споделяте опита си с други хора. 

5. Фрийлансър 

Ако сте фотограф или писател, журналист или дизайнер, също можете да упражнявате професията си от всяка точка на света. Пътуванията дори ще направят професията ви още по-интригуваща за вашата аудитория. Единственото, от което се нуждаете, е лаптоп и интернет.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин