5 съвета как да подготвите телефона си за път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 съвета как да подготвите телефона си за път
Автор: Албена Пехливанова
5 съвета как да подготвите телефона си за път
Снимка: Thinkstock/Guliver

Очевидно не само вие се нуждаете от подготовка за ваканцията си. Добрият стар (или нов) телефон също има нужда от някои важни неща, които да направите за него, извън това да го заредите и да сложите зарядното в багажа. Ето кои:

1. Сваляйте предварително

Когато преминете в режим роуминг, цените на всички мобилни услуги рязко скачат, най-осезаемо на мобилния интернет. Затова свалете предварително всичко, което смятате, че ще ви е нужно. Музика, филми, карти, пътеводители – запазете в телефона си и не разчитайте на безплатен интернет на място.

2. Вземете зарядно и адаптер

В много държави напрежението варира или е различно от българското. Освен това дори в близки европейски страни ще попаднете на странни контакти. Така че не забравяйте да си вземете туристически адаптер (най-добре с универсални накрайници). Ако пътувате със самолет, най-добре ги дръжте в ръчния си багаж, за да не се наложи да ровите като обезумели в огромния си куфар.

3. Проверете какви са тарифите в чужбина

Попитайте мобилния си оператор какви са тарифите за роуминг в страната, в която отивате. Може да се окаже, че цените са неочаквано ниски или пък изумително високи. Например, да говорите от Сърбия или Турция може да е в пъти по-скъпо, отколкото от Швеция.

4. Спрете автоматичните ъпдейти

Защото когато сте си у дома, всичко тече нормално, но в чужбина може да ви струва цяло състояние. Изключете автоматичните ъпдейти и всичко ще е наред.

5. Разчистете място

Вероятно ще искате да направите много снимки там, където отивате, така че изтрийте всичко ненужно от телефона си, за да имате достатъчно място за новите си спомени. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин