Интернет в самолета? Скоро, в САЩ. - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интернет в самолета? Скоро, в САЩ.
Автор: Жанет Григорова
Интернет в самолета? Скоро, в САЩ.
Снимка: Phil Campbell

Случвало ли ви се е да се качите в самолет и да искате да поиграете на любимата си игра или да отворите своя четец? Уви, досега това съвсем не беше възможно. Нo времето, в което стюардесите учтиво напомнят на пътниците да изключат своите електронни играчки, е на път да се превърне в спомен.

По-снизходителното отношение към техниката идва от Федералното управление на гражданската авиация на САЩ, чийто скорошен доклад препоръчва използването на смартфони, четци и всичките им подобни, докато пътниците са на земята или са на височина до 3000 метра. Освен това, пътниците ще могат да използват безжичен интернет през целия полет, но само този, който предлага самолетът. Изключение остават моментите на излитане и кацане, когато всички електронни устройства трябва да останат изключени.

Друго условие за ползването на интернет е да не се използват лаптопи за свързване с мрежата. Позволени ще са единствено по-малките им събратя, като смартфоните например.

Също така пътниците няма да могат да теглят информация или да комуникират в мрежата под формата на съобщения, но това е с цел намаляване на риска от евентуални атентати.

Добрата новина е, че все повечето авиокомпании предлагат Wi-Fi на борда.

Макар да се очакваше Федералното управлението да излезе с 20 предложения за смекчаване на правилата при полет, решението на този въпрос се отложи във времето. Поради това не е ясно дали решението, което трябва да влезе в сила от следващата година, ще бъде гласувано за тогава. За съжаление, в Европа нещата така или иначе едва ли скоро ще се смекчат, що се отнася до правилата за пътуване, така че няма за какво да съжалявате.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Надя Славова, 05.09.2014 | 10:45
Всъщност, и аз бях изненадана от статията. Пътувала съм с Norwegian air и през повечето време си ползвах wifi безпроблемно. :)
ЛаМаринка Винена, 22.10.2013 | 19:35
Норвежката авиолиния Norwegian е всъщност първата, която предлага на своите клиенти WiFi интернет по време на полет в границите на Европа. Американците са изпреварени, а за останалата част на Европа има надежда :)
Абонирайте се за нашия бюлетин