5 семейни забавления по време на септемврийските празници - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 семейни забавления по време на септемврийските празници
Автор: Peika.bg
5 семейни забавления по време на септемврийските празници
Снимка: Roderick Eime/Flickr

Лятото бавно и сигурно се търкаля към септември. Навлезем ли в този месец, вече осезаемо се усеща есенният полъх.

Добре поне, че ни очакват няколко извънредни почивни дни.  

Макар 6-ти септември да се пада в сряда и денят за отмора да е само един, може да си пуснете два дни отпуск и да си направите една извънредна почивка със семейството. 22-ри септември пък е петък, така че ви се събират три почивни дни.

Ето нашите 5 предложения как да направите септемврийските празници приятни, забавни и интересни за децата и самите вас:

1. Посетете заедно музей

Доста от музеите през празничните дни са с вход свободен. Освен това предлагат интересни атракции за по-малките. Така, докато се забавлявате, ще можете да научите детето си на нещо полезно – от история, през наука до изкуство. Националният военноисторически музей, Музеят на авиацията в Пловдив, както и много от археологическите музеи в страната представят експонатите си на открито. Можете да посетите и някои от архитектурните ни резервати като: Широка лъка, Ковачевица, Лещен, Долен, Мелник, Копривщица, Боженци, Жеравна. Септемврийските празници са прекрасно време да ги разгледате!

5 семейни забавления по време на септемврийските празници


2. Преминете препятствията на „въжените паркове“

Товаса онези места сред природата, обикновено в някоя гора, с въжени мостове, висящи греди и всякакви препятствия, които да преодолеете високо над земята. Въжените атракциони са съобразени с възрастта на участниците. Съоръженията са на различна височина и с различна степен на трудност. Така ще можете да се пораздвижите, посмеете и да се насладите на заобикалящата природа със семейството. Такива въжени градини може да откриете край: София, Ловеч, Девин, Крушуна, Дряново, Поповци, Димитровград, Тетевен, Враца, Троян и на други места из страната.
5 семейни забавления по време на септемврийските празници

3. Състезавайте се на картинг писта

Ако сте по-авантюристично настроено семейство – опитайте картинга. Разбира се, децата ви трябва да са малко по-големи (над 6 годни), за да се справят с управлението на колата. Картингът е чудесен начин да възпитате състезателен дух у децата си. Така ще им покажете, че съревнованието е забавно. Не е важно кой ще спечели, а че всички сте се забавлявали заедно! Писти има в почти всички по-големи градове в страната.

5 семейни забавления по време на септемврийските празници
,

4. Подарете си екскурзия „завръщане към корените“

Съвременните деца са все по-далеч от летата, които вие сте прекарвали при баба и дядо на село. Покажете им от къде идва млякото, как се прави масло, лесно ли се ядзи магаре, как се работи с глина, какъв е вкусът на домашното сладко и кисело мляко. Това е преживяване, което детето ви ще помни цял живот. Можете да отседнете в семеен хотел в някое планинско селце или най-добре в дома на местно семейство. Повечето от тях дават стаи под наем. Този тип екскурзии ще помогнат да детето да опознае родината си и да я обикне, а това наистина е безценно. За всички други разходи, можете да разчитате на бърз кредит.

5 семейни забавления по време на септемврийските празници

5. Научете децата си да къмпингуват

5 семейни забавления по време на септемврийските празници


Страстта към пътешествия идва с много пътуване, същото е и с къмпинга. Това е чудесен повод да прекарате малко време сред природата заедно. Освен това ще можете да откъснете децата си от екраните на мобилните им устройства. Покажете им как да опънат палатка, да вържат хамак и да се ориентират с компас. Нека ви помогнат в събиране на съчки за огъня и приготвянето на вечерята. Гледайте заедно звездите и им покажете кои са истински важните неща в живота.

5 семейни забавления по време на септемврийските празници

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:26
Добри предложения!
Абонирайте се за нашия бюлетин