5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите
Автор: Peika.bg
5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите
Снимка: pixabay

От преобразувани складове в галерии до скрити вековни дворци, Лисабон е пълен с интригуващи скрити кътчета, които ще искате да видите с очите си.

А сега нека надникнем в тези 5 тайни места в Лисабон:

1. Каса до Алентеджо

5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите
Снимка: wikimedia

Бивш дворец, преустроен в началото на 20-ти век с оглед запазването на културата и традициите на Алентеджо, една от съседните провинции на Лисабон, Каса до Алентеджо е един от истинските „скрити скъпоценни камъни“ в града. Всъщност, ако минавате покрай него, не бихте го забелязали.

Зад скромния екстериор обаче се крие великолепна сграда, в която сте свободни да посетите, дори и да не вечеряте в нейния ресторант. Отворете входната врата и се отправете нагоре по стълбите, за да се възхитите на двора с богато украсени арки, балкони на първия етаж и фонтан в центъра му.

2. Арт магазин на Underdogs

5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите

Aрт колектив, магазин, галерия и тур с гид със седалище в Лисабон, която ще ви покаже всичко, което трябва да знаете, когато става въпрос за улично изкуство в португалската столица. Посещенията в галерията и магазина за изкуства (от противоположните страни на града) са задължителни. 

Underdogs е културна платформа, базирана в Лисабон, Португалия, която обхваща галерия с две изложбени зони, публична програма за изкуство, производство на издания за художници и разработване на поръчани арт проекти. Създаден през 2010 г. и консолидиран в сегашния си вид през 2013 г., Underdogs работи с разнообразен списък от португалски и международни художници, свързани с градската съвременна художествена реалност, насърчавайки развитието на тесни връзки между творци, общественост и града.

3. Пивоварна Dois Corvos

5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите

Ако случайно се разхождате из квартала, в който се намира пивоварната Dois Corvos, няма да знаете, че е там, ако не обърнете внимание. Входът е тъмно сива плъзгаща се врата с черна врана върху нея. Тя се слива с обкръжението, но ако слушате внимателно, може просто да чуете дрънкането на бирени бутилки зад нея. 

Dois Corvos е едно от най-добрите места за опитване на португалска крафт бира в града. Можете да седнете и да опитате от пет пробни бири (и отрезвяващ сандвич от фокака), докато гледате как пивоварите създават своите вкусни смеси от кехлибарен нектар.

4. LX Factory

5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите

Някога непознат за окото на обикновения турист, но бавно става признат за едно от най-готините кътчета на Лисабон, LX Factory представлява колекция от преустроени складове под моста Ponte 25 de Abril. Пространствата са превърнати в ресторанти, кафенета, дизайнерски магазини, винтидж магазини за домашни потреби и работно пространство за дизайнери.

Разгледайте интересните винтидж пространства и експонати, запазени в магазините, спирайки се от време на време за кафе. Вечеряйте в уважаваните заведения за хранене. 

5. Жардим до Торел

5 тайни места в Лисабон, които ще искате да посетите
Снимка: wikimedia

Тъй като града е разположен на седем хълма, гледките са голяма работа в Лисабон, но ще имате небивал късмет да стигнете до тях в слънчеви дни без тълпи от хора да се присъединят към вас. Жардим до Торел, северно от Росио, е алтернативно място, където отиват далеч по-малко хора, тъй като се стига до него с малка разходка. Струва си да намерите време да направите точно това.

Усилията са справедливо възнаградени с панорами над покриви от теракота и гледки в сърцето на града. Има еспланада и кафене, както и сенчести зони, което го прави идеално място за почивка в горещ ден. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин