Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен
Автор: Александра Любова
Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен

Лисабон - невероятно преживяване.

Вероятно може да се използва по-илюстриращо прилагателно, но не мисля, че има дума, която по-удачно описва град, който овладява баланса между културен и очарователен. Напълно разбираемо е защо беше обявен за най-популярната дестинация за пътуване през 2019 г. Според Сара Кларк за Huffington Post новото поколение дава приоритет на културните преживявания, когато става дума за пътуване. Докато предишните поколения предпочитат безопасността, комфорта и сигурността на пренаселените туристически дестинации, то децата на новото време предпочитат да нахранят душите си с автентичността и правят крачка встрани от зоната си на комфорт.

Лисабон въплъщава не само хилядолетната естетика, но също така предлага всичко, което човек може да пожелае, докато е на път, без да нарушава бюджета и да изпразва банковите сметки.

Лисабон е достъпен и удобен

Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен

За европейска столица Лисабон е доста щадящ портфейла. Определян е като един от най-евтините европейски градове.

Airbnb, може да бъде около 60 евро на вечер, като включва двойно легло и двуетажно легло - ако група от четирима отиде, ще излезе доста евтино.

Храната и напитките са на сравнително ниски цени. Обикновено плащаш по-малко от 10 евро за вечеря или обяд и около 1 до 4 евро за закуска. Според Numbeo стандартната бира в Лисабон е само 2 евро.

Пакетът, който можете да получите с Лисабонска карта, която ви дава достъп до целия обществен транспорт в Лисабон (метро, ​​автобус, влак и трамваи, включително пътуване за еднодневни екскурзии до близките Синтра и Кашкайш), както и безплатен достъп до много от основните музеи и атракции в града.

Пакетът е само 20 евро за 24 часа, 34 евро за 48 часа и 42 евро за 72 часа. Градът е голям и хълмист, така че картата в крайна сметка е добър начин да изживеете пълноценно почивката и да се придвижвате във всички части на града бързо и изгодно.

Лисабон предлага безкрайно разнообразие на ядене и пиене

Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен

Нощният живот в Лисабон е жизнен, но не е като нестихващите клубове на Ибиса и Берлин. С улиците, алеите и речните крайбрежия, пълни с барове, преживяването вечерта е по-скоро спокойно забавление, което може да продължи цяла нощ.

Спокойно, оживено и забавно - универсална привлекателност, без значение как предпочитате да прекарвате вечерната си почивка.

Лисабон има еднакво процъфтяваща атмосфера в ресторанта. Градът е гастрономическо убежище за новото поколение, което е било наречено от „Алиса Модос“ за Университета на Споун „поколението на храната“.

Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен

Градът може да се похвали с осем ресторанта със звезда от Мишлен, като Жозе Авилц. Но също така има широка гама от други ресторанти, които са автентични, модерни и вкусни. Там са пазарът на Time Out и LX Factory, съответно на закрито и на открито, които имат възможности за разнообразна и неповтаряща се храна за дни.

Градът има традиционни и оригинални вкусове. Помислете за Pasteis de Nata, португалски краставичен тартан, поръсен с канела, или Ginga, португалски вишнев ликьор, който произхожда от града.

Лисабон - град на хълмовете. Там има покриви, на които можете да се потопите в ослепителни гледки, докато се наслаждавате на храна или напитки: Например Limão, Topo и PARK. Бързо скролване в Instagram показва колко много хора обичат да се наслаждават на добрите гледки, които са едновременно забавни и страхотни за правене на снимки.

Лисабон е направен за Instagram

Лисабон - удобен, достъпен, разнообразен

Новото поколение жадува да публикува нещо в Instagram, което показва, че са били някъде на по-различно място.

Лисабон може да не се похвали с райски снимки, както в Югоизточна Азия, но със сигурност е едно невероятно поле за изява и за инстаграм снимки. Пълно с криволичещи улици и изненадващи фотографски кътчета, които правят това да изглежда - поне на техните последователи в социалните медии - различни, оригинални и креативни.

Стените и алеите в Лисабон, керамичните плочки и пастелните бои молят да бъдат снимани в цялата си цветна слава. Губейки се по улиците на Алфама, сърцето на Лисабон, можеш да се спираш всяка друга минута, за да заснемеш поразителни шарки и фасади.

Стените също стават платна в Лисабон. Alfama, Belém и Chiado са дом на някакво диво и невероятно улично изкуство, в което графиките и цветовете се съчетават в ярки, единствени по рода си шедьоври.

В крайна сметка Лисабон дава интересни места за посещение и истинско преживяване, за което си струва човек да похарчи малко спестени пари. А фактът, че можете да направите интересни и красиви снимки, само засилва привлекателността му и в младото поколение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин