Берлин - възможност да преживееш исторически факти на живо - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Берлин - възможност да преживееш исторически факти на живо
Автор: Александра Любова

Когато става въпрос за пътешествия в Европа, няма как на човек да не му мине през ума да посети Берлин.

Този град побира в себе си толкова стереотипи, че когато го посетите веднага правите бързи съпоставки между това, което сте очаквали и това, което наистина сте видели.

Не са много градовете, които са претърпели толкова много промени и то в последните години, както Берлин. Двете части на града отново са станали едно цяло след събарянето на Берлинската стена. Трудно ще забележите следи от разделението му, но почти всеки се опитва да наблюдава и открива разликите. Безспорно това е една от най-интересните столици в Европа. Въпреки разрушенията през Втората Световна война, днес немската столица е пример за успешно възстановяване и крие в себе си много интересни забележителности.

65319

Берлин е мултикултурна смесица от различни етноси, нрави и порядки. Там може да видите както стари сгради, така и модерни съоръжения, забавления за млади и стари, разходки из зелени оазиси, изкуство, спорт, шопинг и какво ли не.

65339

Немската столица е основен културен център на страната, което личи от множеството изложби и представления, които се провеждат в многобройните сцени, музеи и галерии.

65317

Забележителностите на Берлин са толкова много, че колкото и пъти да го посещавате, ще намирате различни неща, които да разгледате и престоят ви да бъде винаги интересен и запомнящ се. От историческа гледна градът е особено интересен за своите гости. През годините той е претърпявал толкова промени, управляващите са добавяли нови щрихи  към неговия облик и сега той е място, на което всеки човек, независимо от вкусовите му предпочитания, може да намери нещо, което да го плени.

65316

Берлинската стена е нещо, за което няма как да не сте чували. Интересът да визуализираш толкова важен исторически период е голям. Стената е построена през 1961 г. и има за цел да спре потока от бежанци от Източна към Западна Германия. Тя е с дължина 155 км и е висока 4 м. Разполага с над 300 наблюдателни кули. Нейното разрушаване става след цели 28 г., а именно през 1989 г. Берлинската стена е не само един от символите на Берлин, но и на студената война.

65322

Целта на запазването на малка част от стената е да напомня за лудостта, която е обхванала света през онези години. East Side Gallery е тази частица от прословутата Берлинска стена. Тя е с дължина 1,4 км. и дава отлична възможност за изява на майсторите на графити. Местните артисти могат да ви разходят и наоколо и да ви разкажат за историята на това движение и за най-известните графити в града. Ако пожелаете, могат да ви покажат различни техники за рисуване и да направите свой собствен графит.

65320

Берлин е град, запазил култура, традиции и наследство, свързано с историята и настоящето на Германия. Възможността да преживееш на живо всичко, което си учил и чел, да се потопиш в атмосферата на този известен туристически център, смесвайки се с посетители от цял свят, е незабравимо изживяване.

65328

В Берлин задължително трябва да се разходите по известната улица „Унтер ден Линден“ и да посетите емблематичните забележителности – Александерплатц и Музея на Стената. Насладете се на берлинския мултикултурен живот - смес от исторически събития и съвременна арт среда.

65321

Нещата, които не трябва да пропускате са: Берлинската стена, сградата на Райхстага, площад "Постдамер", Брандербургската врата, дворецът Шарлотенбург, Островът на музеите, Природонаучният музей и още много други. Подробно описание за всеки един от обектите, работно време и интересни факти ще намерите тук.

65334

Не пропускайте да направите това забележително пътуване до Берлин. Няма да останете разочаровани! Разходката из града, шопинга, визуализацията на исторически събития и факти, посещението на много забележителности - няма как да не намерите нещо за вас и вашия вкус!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин