5-те най-добри плажа в Дубай - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-те най-добри плажа в Дубай
Автор: Peika.bg
5-те най-добри плажа в Дубай

Дубай има километри плажове, простиращи се по крайбрежието на Персийския залив, и въпреки че някои са били буквално превзети от луксозни курорти и плажни клубове, все още има много брегова ивица, където можете да отпуснете необезпокоявани.

Кристално чистите тюркоазени води се радват най-добре между септември и май, а много от плажовете на Дубай са претърпели огромни подобрения в инфраструктурата през последните години и сега се предлагат със съблекални, тоалетни, душове, шезлонги и чадъри под наем, спортни съоръжения, писти за джогинг, детски площадки и павилиони.

Ето кои са най-добрите плажове в Дубай:

1. Кайт бийч

Кайт бийч е най-добрият плаж за кайтсърф и дейности на открито. Той представлява дълъг девствен участък от бял пясък, където можете да се отдадете на дейности като като кайтсърф, плажен тенис, плажен волейбол и каяк. Плажът разполага с много съоръжения, включително душове, Wi-Fi, тоалетни и зони за смяна. В петък и събота има организиран базазр с камиони, предлагащи различни лакомства, кафенета и сергии, примамливи за посетителите. Ако искате да плувате през нощта, можете да се потопите след залез слънце по югозападния участък на плажа, който е осветен от високи вятърни и слънчеви прожектори (има и спасители).

2. Сънсет бийч

Сънсет бийч е най-добрият плаж за сърф и гледка към Бурж Ал Араб. Широкият пясъчен обществен плаж е идеален за това да си направите селфи за Бурж Ал Араб на заден фон. Той е и единственият достоен плаж за сърфиране в Дубай – с малки до средни вълни, които са идеални за начинаещи. Най-подходящите месеци за сърфиране са между декември и февруари, но през октомври, ноември, март и парил също можете да уцелите подходящо време и наличие на вълни. Сънсет бийч разполага със страхотна инфраструктура, включително тоалетни, душове, съблекални и wi-fi чрез Smart Palms. Има и малък осветен участък за нощно плуване.

3. Плаж Джей Би Ар

Джей Би Ар е най-добрият плаж за престой през целия ден. Плажът Джей Би Ар е чист и прекрасен плаж с много съоръжения, включително душове, тоалетни и съблекални. Тъй като е точно до градските площади има достатъчно ресторанти и кафенета наоколо. Също така има великолепни гледки към новото колело за обсерватория Айн Дубай, което трябва да се отвори към края на тази година.

4. Плажният парк Ал Мамзар

Плажният парк Ал Мамзар е най-добрият плаж за семейства. Той предлага подходяща за семейството инфраструктура, включително плувен басейн, детски площадки, места за пикник с барбекю, водни спортове и велосипеди под наем, снек барове, тревни площи, смарт палми  за wi-fi и климатизирани кабини. Заведенията за храна са малко, така че добра идея е да си подготвите храна предварително.

5. Ла Мер

Ла Мер е най-добрият плаж за разглеждане на новите неща в Дубай. Той разполага с магазини, ресторанти, аквапарк, плаж с хамаци и огромен парк за игра. Ла Мер е една от най-новите дестинации на брега на Дубай, открита през 2018 г. Там можете да се насладите на слънчеви бани, да се разходите из комплекса, а децата със сиурност ще харесат надуваемата детска площадка. Там можете да намерите и богат набор от места за хранене, кафенета и ресторанти наблизо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин