5 забавни изпитания за издръжливост, които да пробвате - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 забавни изпитания за издръжливост, които да пробвате
Автор: Peika.bg

Какво може да докаже по-добре кой е най-издръжливият в планината от масов старт по трасе в Родопите с дължина 5 км, 80 м денивелация, преминаване на етапи с изпитания като скачане с чувал, цепене на дърва, стреляне с фунийка по мишена и забиване на пирон с острата част на чук?


Това е първата в света Лятна Чепелареада – състезание за свободни по дух хора, мъже и жени, професионалисти и любители, включително отбори във формат „мама, татко и аз“. Мястото на срещата е връх Мечи Чал над Чепеларе

А ето и част от изпитанията за издръжливост, на които ще бъдат безмилостно подложени участниците (някои от тях вероятно ще си спомните от детските години):

Скачане с чували - Всеки състезател застава с двата крака в чувал, който задължително държи с двете ръце. Чувалът не трябва да бъде подгънат в горния си край и трябва максимално да бъде изпънат над колената на състезателя. След стартовият сигнал състезателите трябва да преминат определено разстояние, скачайки с двата крака, като задължително чувалът трябва да остане на краката им до самото преминаване на очертаната линия.
Цепене на дърва - На специални места за цепене на дърва ще бъдат разположени идентични дърва (с размер на бучка сирене) и брадви. Местата са лимитирани и принципът е „кой превари, той завари“. Целта е безопасно състезателят да разцепи дървото на две части (размерът не е от значение).

Специална напитка - Всеки състезател трябва да изпие до дъно специално подготвена напитка. Чашките за всеки участник ще бъдат предварително подготвени и поставени на индивидуални стойки. След изпиване на питието, състезателят трябва да обърне чашката и покаже на контролния съдия, че течността е изпита докрай.

Стрелба с фунийки по мишена - Всеки състезател има на разположение тръба и 3 предварително подготвени фунийки. От три опита състезателят трябва да забие фунийката в поставената от плат мишена. Стреля се до забиване на фунийката – при успех се продължава напред. Ако мишената е уцелена, но фунийката падне, трябва да се изстрелят и 3-те фунийки преди да се продължи. Ако и от трите опита нито една фунийка не уцели мишената, състезателят е дисквалифициран.

Забиване на пирон с острата част на чук - Състезателят трябва да забие пирон в дървен дънер, използвайки единствено острата част на чука. Етапът се счита за успешно преминат след като целият пирон е забит до самата му основа. Състезателят има право да ползва не повече от три пирона, ако и трите ги духне вятъра и/или бъдат изкривени, той е дисквалифициран.

*

Чепелареада ще направи своят летен дебют на 7 юни 2014 г. на връх Мечи чал, Чепеларе. Записването е до 5 юни.

Вечерта ще има networking event в Чепеларе (1150 м) с по чаша бяло вино, осигурено от домакините от Вила „Мечи Чал“. След това - адско after чепелареадско party, където ще се гледат снимки и видео от деня.

В неделя след Чепелареада участниците в състезанието ще могат да се възползват от 10% намаление на лифт карта или билет за вело парк Пампорово.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин