6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 2 част - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 2 част
Автор: Елена Исаева

Разходките и посещението на нови места е от изключително значение за малчуганите. Освен чистият въздух и ползите от самото ходене, децата опознават и нови светове, научават и виждат интересни места, с които обогатяват детската си обща култура. В тази статия ще се запознаете с 6 популярни и не толкова популярни места, които може да посетите с вашите деца.

Крепост Хисарлъка, Кюстендил – мястото е интересно и доста посещавано в този район на България. Крепостта е сравнително добре запазена, много интересна и от нея се открива невероятна панорамна гледка към град Кюстендил.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 2 част
Снимка: Елена Исаева

 

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 2 част
Снимка: Елена Исаева

Секвоите от Ючбунар – докато сте в този район не пропускайте това наистина уникално кътче от нашата природа. Съвсем близо до пътя, на няма и 3 минути пеша се намира приказна гора от множество секвои. Най-впечатляващи разбира се са трите централни, които са и най-големи и най-стари – на около 130 години. Обиколката на най-голямото е 9 метра, на средното 8.2, а на най-малкото – 3.9 метра. Децата могат да играят на криеница между тях или да се опитват да ги прегърнат с две ръце. Мястото определено си заслужава да се посети.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 2 част
Снимка: Елена Исаева

 

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 2 част
Снимка: Елена Исаева

Парк за танцуващи мечки, Белица тук вие и вашите малчугани може да видите 25 броя мечки, които някога са били танцуващи, в робство, показвани като атракция, но това отдавна вече е забранено. Паркът е красив, интересен с богата растителност и е чудесен за разходки.

Зоопарка в Хаджидимово – това несъмнено е най-добре устроената зоологическа градина на територията на нашата страна. Една от основните разлики с всички други зоопаркове в България е, че тук животните се разхождат свободно, необезпокоявани и без никакви клетки. Посетителите съвсем спокойно се разхождат сред животинските обитатели, като могат да ги хранят, галят и да се снимат с тях. Това определено ще се хареса на вашето дете, ако то обича животинките. Тук може да се видят елени, сърни, понита, муфлони, зайчета, камерунски кози , както и по редки екземпляри като една двойка австралийски кенгура, едното от които е чисто бяло (албинос). Зоопаркът разполага и с една завидна колекция от пауни. Вътре има кафене и кът за отдих. Входът на парка е абсолютно безплатен за всички. Разходите за отглеждането на всички животни се поемат от общината.

Езерото Клептуза, Велинград – това място е добре познато, но и много красиво и спокойно. Тук освен за разходка покрай самото езеро е подходящо и за возене в лодка или водно колело.

Плиоценски парк, с. Дорково това е едно нестандартно, но много интересно място, което е единствено по рода си в България и заслужава вашето внимание. В музея към парка се намира единствената статуя на мастодонт по нашите земи. Тя е висока 4 метра и е точно копие на някога живялото праисторическо животно. Но защо точно тук? В района на с. Дорково в Западни Родопи са открити множество кости на праисторически животни, някои от които са били цяло стадо овернски мастодонти. През лятото паркът работи от 10 до 19 часа, а през зимата от 10 до 17 часа. Цените на билетите са 5 лева за възрастен и 3 лева за дете.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин