6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 3 част - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 3 част
Автор: Елена Исаева

Разходките и посещението на нови места е от изключително значение за малчуганите. Освен чистият въздух и ползите от самото ходене, децата опознават и нови светове, научават и виждат интересни места, с които обогатяват детската си обща култура. В тази статия ще се запознаете с 6 популярни и не толкова популярни места, които може да посетите с вашите деца.

Детска железница, Пловдив вече 40 години не спира да радва малчуганите и техните родители. Носи името „Знаме на мира“ и днес е напълно реставрирана и отворена за всички желаещи. Състои се от локомотив и 3 вагона, боядисани в различни цветове. Забавното пътуване започва от гара „Пионер“ и трае 25 минути. Това е наистина едно интересно преживяване за децата, а също и за техните родители.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 3 част
Снимка: Елена Исаева

Етнографски компелкс „Дамасцена“, Скобелево – мястото е красиво, цветно и чудесно за разходки. В него освен многото сортове рози, може да видите бели и черни лебеди на свобода, на които децата много ще се зарадват. Има детски кът и места за хранене и отдих.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 3 част
Снимка: Елена Исаева

 

Парк „Аязмото“ и зоологическа градина, Стара Загора мястото е зелено, красиво и чудесно за разходки с деца и пикник сред природата. В зоологическата градина има богата колекция от различни животински видове, които ще се харесат на вашите деца – мечки, пауни, лъвове, тигри, рисове, маймуни, щрауси, лами, елени и много други.

Зоологическа градина, Бургас докато сме на тема зоологически градини, не пропускайте и тази в морския град Бургас. Тук освен всички традиционни животни може да се насладите и на над 25 вида редки птици и голямо разнообразие от пауни. Тук може да храните животните, срещу сумата т 1 лев например, може да закупите семки, с които вашето дете да храни красивите пауни. Други животни, които малчуганите обичат да хранят и това много ги радва и забавлява са малките, сладки зайчета на територията на градината.

Авиомузей, Сарафово, Бургас – след посещението на зоологическата градина може да се отбиете в Авиомузея, който много ще се хареса на вашето дете. Той по-скоро прилича на нестандартен парк, в който има самолет на който децата могат да се качат в пилотската кабина и да получат първия си интересен урок за летенето и самолетите. Витруално те ще могат да управляват самолет с очила, като преживяването ще им се стори напълно реално. Това много ще се хареса на малчуганите, особенно на тези, които обичат да си играят със самолети.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 3 част
Снимка: Елена Исаева

Замъкът Равадиново, Созопол друго интересно място в района на Бургас и по точно Созопол е замъкът при Равадиново. Той е наистина много завладяващ със своята архитектура, която много прилича на някой приказен замък. Още на входа вашето дете ще може да се снима с доспехите на рицар, след това ще може да се впусне в тази интересна приказка, която замъка предлага, освен това на територията му има и малка зоологическа градина.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 3 част
Снимка: Елена Исаева

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин