6 летни ваканции, които не са типичното европейско бягство на плажа - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 летни ваканции, които не са типичното европейско бягство на плажа
Автор: Михаела Михайлова
6 летни ваканции, които не са типичното европейско бягство на плажа

Лятната ваканция е едно от най-добрите бягства през годината, когато можете да се насладите на сезонното слънце и топлина обикновено - на морето. Въпреки че Гърция и Италия са чудесни места за прекарване на лятната ваканция, те не са единствените, на които да се насладите през най-горещите месеци от годината.

Ами ако ви кажем, че надхвърлянето на обичайните летни ваканционни места предлага изобилие от приключения и фантастични преживявания, които ще променят начина ви на пътуване? За да ви вдъхновим да изоставите тълпите на Средиземноморието и да опитате нещо различно тази година, ние избрахме някои топ места за летни ваканции, където можете да наблюдавате дивата природа, да се возите на влакове и да пирувате с нови вкусове и кухни.

1. Бернина експрес

Алтернативните летни ваканции в Европа са чудесни за пътуване с влак и швейцарският Bernina Express трябва да е на първо място в списъка ви за 2022 г. Освен зашеметяващата планинска природа, епичните мостове и спиращите дъха езера, това пътуване с влак, защитено от ЮНЕСКО, е чудесно за комбиниране с разходка близо до езерото Комо и лъскавия Сейнт Мориц.

2. Джърси, Нормандски оострови

Средиземно море може да има тюркоазени води и пясъчни брегове, но също и Джърси! Направете кратък скок от континенталната част на Обединеното кралство до Нормандските острови, където ви очаква този спокоен остров. Идеален за самостоятелна ваканция в края на лятото, малкият остров е чудесно място да попиете последните лъчи, да се отпуснете на златните пясъци и да изследвате завладяващата история.

3. Австрийски Тирол

Австрийският тучен алпийски регион предлага фантастично бягство от тълпите на европейските плажове през летните месеци. Колкото и перфектен като пощенска картичка да изглежда на снимките, Тирол е мястото, където можете да дишате най-чистия планински въздух, да се насладите на красотата на пенливите езера и да се разхождате до насита. Лятото носи цветни поляни с диви цветя в долината на Цилертал и превъзходни условия за разглеждане на град Инсбрук.

4. Северен Йоркшир

Лятото е идеалното време за почивка в Обединеното кралство, а Йоркшир е дом на някои красиви градове, които ще искате да опознаете, когато листата позеленеят. Говорейки за зелено, градините му са абсолютно задължителни, като Скампстън Хол и Джаксънс Уолд пламнат с цвят през юни. Няма да искате да пропуснете и разходка из живописните Харогейт и Йорк. Присъединете се към известния градинар Джо Суифт, докато откривате съкровищата на Йоркшир това лято.

5. Норвежки фиорди

Със своите драматични скали и дълбоки фиорди, Норвегия създава прекрасно лятно бягство. Пейзажът по това време на годината е просто великолепен и ще искате да се насладите на Eidfjord, Hardangerfjord и Geirangerfjord, за да видите най-доброто от норвежките фиорди. 

6. Узбекистан

За една лятна ваканция, която не сте изживявали, пропътувайте древния Път на коприната, докато изследвате Узбекистан на едно неутъпкано приключение. Ще намерите оживени базари, невероятни пустинни замъци и величествени джамии, които да разгледате, заедно с прекрасна узбекска кухня и вино, които да опитате по пътя. Ако търсите алтернативна лятна дестинация, която никога няма да забравите, едно пътуване до тази красива централноазиатска страна е за вас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин