6 начина да експериментирате със своето пътешествие - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 начина да експериментирате със своето пътешествие
Автор: Таня Стоилкова
6 начина да експериментирате със своето пътешествие

Ако приключенският ви дух е леко задрямал, събудете го и му кажете, че е време за пътешествие - за едно по-различно пътешествие. Даваме ви няколко предложения, подбрани от Lonely Planet, с които можете да разнообразите дори познатите места, да преобразите скучните градове и да превърнете пътешествието си в забавна игра. Не опитвайте това вкъщи!


1. Полет през нощта

Пътувайте до желаната дестинация, като се погрижите да пристигнете вечерта. Прекарайте нощта, изследвайки тайните на града чак до разсъмване. Когато слънцето напече, може да се приберете изморени и доволни. Има градове, които всъщност са по-красиви и интересни през нощта.

2. Бавно завръщане

Изберете дестинация и отидете там по възможно най-бързия начин. Но за обратното пътуване до вкъщи изберете възможно най-бавния транспорт и начин за прибиране. Заменете няколкочасовия полет с няколкодневно вълнуващо пътуване. Спирайте, сменяйте транспорта, заобикаляйте, отлагайте пристигането си дори с пет минути.

3. Азбучно пътешествие

Вземете картата на града и хубаво разгледайте имената на улиците. Изберете първата и последната улица по азбучен ред. Направете си възможно най-краткия маршрут от едната до другата. Или си измислете друга схема. Но не забравяйте да включите почивка за хапване и малки удоволствия.

4. Доверете се на любимото си число

Пътувайте, използвайки числото 9 или 12, или 5, или каквото ви хрумне. Например, качете се на влак, който заминава в 09:09 часа и слезте на деветата спирка. Или се качете на автобус номер 9 и слезте след деветият човек, качил се след вас. Останете в хотел, който се намира на номер 9 на улицата.

5. Пътешествие на сляпо

Прекарайте 24 часа на избраното от вас място със завързани очи. Така ще се доверите изцяло на другите си сетива. Парковете, цветните градини, пазарите и местната кухня ще придобият съвсем друг смисъл и образ. Разбира се, ще ви трябва партньор, който да ви води и на който можете да се доверите. Дори и да ви спогоди някой забавен номер, ще ви остане незабравим спомен.

6. Намерете половинката си

Отидете на ваканция в далечен град заедно с любимия си човек, но пътувайте отделно. Веднъж стигнали там, опитайте се да се намерите. Голямата гатанка е как ще играете играта: дали ще правите това, което обикновено правите, за да може вашият партньор да ви намери или ще търсите дейностите, които мислите, че вашият партньор ще прави? Романтичните градове с компактни центрове (като Виена или Амстердам) са добър вариант.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин