Хомо Холидейс: Какъв тип пътешественик сте - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хомо Холидейс: Какъв тип пътешественик сте
Автор: Мира Янева
Хомо Холидейс: Какъв тип пътешественик сте
Снимка: Thinkstock/Guliver

Мислите си, че Хомо Сапиенс е достатъчно понятие, за да се класифицирате научно? Ако трябва да перифразираме една реклама, не си ти, когато пътуваш. Наскоро група психолози са помолени да направят интервюта сред британска група пътуващи хора, за да определят типовете туристи. Изследването, направено по поръчка на портала TravelSupermarket, категоризира няколко вида Хомо Холидейс (или на български ще е нещо като Хомо Ваканцис). Според признанията на 51% от запитаните, те се чувстват като „друг човек“, когато са на път. Ето и кои са основните четири типа:


Командирът

Той става негласен лидер на всяка компания на почивка. Ако трябва нещо да се организира, той е винаги отпред. Умее добре да си планира парите, както и да поема отговорност във всякакви ситуации.

Актьорът

Това е душата на всяка компания на път. Може от нищо да направи нещо, във всяко камъче ще види история с рицари. Освен всичко останало, е много земен, а хората са привлечени от неговата добросърдечност.

Идеалистът

Идеалистът е съсредоточен върху другите. Той е екстроверт, на когото е нужно непрестанно да се грижи за останалите от компанията. Всички усещания за него са изключително интензивни – може много лесно да се изнерви, но и също така лесно да пренесе върху останалите доброто си настроение.

Вдъхновителят

Вдъхновителят се отличава с много висока мотивация, пълен е с енергия и оптимизъм. Има отлично чувство за хумор, затова и всички обичат да прекарват времето си с него.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Охльо Бохльо, 20.09.2013 | 15:14
от последните, обичам да ми е лежарно и весело ;0 не се тормозя с нищо!
Абонирайте се за нашия бюлетин