5 съвета за щастливо пътуване през есента - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 съвета за щастливо пътуване през есента
Автор: Мира Янева
5 съвета за щастливо пътуване през есента
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да пътуваш е лесно. Да си щастлив е лесно. Да е есен е лесно. Когато трябва да съберете тези три неща в едно оптимистично пътешественическо уравнение обаче, играта загрубява. А не е редно. Ето 5 прости като фасул съвета за щастливо пътуване в сезона на дъждовете и листопада.


1. Прогнозата за времето не е всичко – Времето през есента е променливо, а синоптиците – още повече. Затова не тръгвайте с огромни очаквания за слънце и безветрие, а с малки очаквания за благосклонност на времето, съдбата, господ или на каквото там се осланяте. Ако метеорологичната обстановка е на ваша страна – чудесно. Ако не – скрийте се на сухо и топло и открийте ново заведение с кухня да-си-оближеш-пръстите.

2. Не забравяйте фотоапарата – Той е във връзка с листопада, с ярките корони на дърветата, с хубавите моменти, които после будят усмивки, както и с онези моменти, в които изведнъж плисва дъжд и все някой трябва да увековечи логичната метаморфоза турист-дъжд-мокър турист.

3. Подготовката му е майката – И бащата даже. Няколко вещи, които не тежат кой знае колко, но могат да се окажат най-полезното нещо в раницата ви: дъждобран (може и за еднократна употреба, лек като перце); термос с чай (може и малък); пакет бисквити (ако се наложи да прекарате дълго време в криене от дъжда, далеч от храна). И резервни чадър и яке в колата.

4. Изберете подходящи дестинации – Планините в бурните есенни дни и нощи са за по-екстремните натури. Ние препоръчваме да се посветите на позабравените през лятото градски разходки. В съседен на вашия град може би има интересен фестивал (хм... проверете в нашата секция Събития за всеки случай). Или близкосъседски уикенд отскачания до Сърбия, Гърция, Турция, Македония, Румъния (която граница ви е най-близо).

5. Забавлявайте се! - Естествено, че е по-лесно да си стоите вкъщи, но ако си покажете носа навън (дори и до близкия парк) и просто се забавлявате, почти сигурно е, че това ще е по-доброто решение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин