6 плюса на летенето само с ръчен багаж - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 плюса на летенето само с ръчен багаж
Автор: Peika.bg
6 плюса на летенето само с ръчен багаж

Когато пътувате със самолет, можете да проверите багажа в багажното отделение или да вземете по-малки чанти и куфари в кабината със себе си.

Повечето прилични авиокомпании позволяват един или два компонента що се отнася до ръчен багаж без допълнителни разходи. Пътувайки по този начин, има различни плюсове и минуси. Продължете да четете следващите редове, за да научите повече.

1. По-евтино

Някои полети като пакетни ваканции и полети на дълги разстояния включват чекиран багаж по подразбиране, но на къси разстояния, с бюджетни или независими полети може да нямате право на голям багаж, освен ако не доплатите за него. Така се получават големи вариации в цената, а понякога чекирането на багажа може да струва същото (или повече) от мястото ви в полета. Така че, ако решите да пътувате само с ръчен багаж, ще спестите доста.

2. Лесен е за ноене

Пътуването в голям багаж може да бъде доста неприятно. Това важи особено за големите градове, когато се надявате да вземете само обществен транспорт до и от летището. В градове като Лондон например, може да откриете, че не навсякъде има асансьори в метрото, така че вероятно в крайна сметка ще носите чантите си по стълбите.

3. По-бърза регистрация на летището

Представете си, че не трябва да търпите дълги опашки, за да чекирате багажа си! Е, като вземете само ръчен багаж, можете да направите точно това. Така че, след като пристигнете на летището, можете да се отправите направо през охраната и да се отпуснете много повече преди полета си. Или ако предпочитате, можете да излезете от дома за летището малко по-късно, тъй като ще имате едно нещо по-малко за вършене.

4. Няма багаж за събиране, след като кацнете

Освен че сте по-бързи от страната на излитането на вашия полет, ще спестите и време, след като кацнете, тъй като няма да се налага да чакате и да събирате багаж. Всъщност чакането за събиране на багажа ви понякога може да бъде ужасно бавно, като например на летище Хийтроу в Лондон може да отнеме повече от 45 мин., докато багажът ми пристигне.

5. Понякога авиокомпаниите позволяват неограничено тегло

Някои авиокомпании като easyJet имат фантастична политика за багаж в салона и позволяват чанта или куфар с приличен размер, както и неограничена надбавка за тегло. easyJet предлага и полети из цяла Европа и е чудесен за кратки пътувания и почивки в градове.

6. По-малък риск багажът ви да изчезне

Чакането на багажа ви да се появи може да е досадно, но ако въобще не се случи, може да бъде изключително стресиращо и почти да съсипе пътуването ви. Разбира се, за по-дълги пътувания вероятно ще ви трябва голяма чанта, но за по-кратки пътувания, като вземете само по-малка. Така ще избегнете възможността багажът ви да изчезне.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин