Какво ще предлагат самолетите от бъдещето? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво ще предлагат самолетите от бъдещето?
Автор: Peika.bg
Какво ще предлагат самолетите от бъдещето?

Представете си седалка, съобразена с личните предпочитания на пътниците, светлина, която сигнализира кога отделението за ръчен багаж се препълва, предупреждения за разкопчани предпазни колани.

Това са само част от иновациите, които ще въведат на борда си самолетите на бъдещето. Мобилните устройства ще станат неизменна част от пътуването със самолет. Чрез смартфоните пътниците ще могат да управляват предпочитанията си на борда.

Новата концепция за пътническа кабина на бъдещето предвижда тя да бъде оборудвана с безжична технология, която ще служи като „гръбнак“ и ще може да управлява всички устройства на борда.

Така пътниците ще могат да контролират предпочитанията си само с мобилно устройство. Щом се качат, пасажерите ще имат пред себе си OLED панел, който приветства за „добре дошли“ и представя актуализации по време на цялото пътуване. Седалката ще бъде програмирана така, че да съвпада с удобството на пътника и предпочитанията за храна и напитки.

Чрез новите технологии кабинният екипаж ще може да улесни и поставянето на ръчен багаж в предвидените за това отделения. Празните места ще светят в зелено, а червеното ще сочи напълване.

Вече няма да се налага екипажът да минава и проверява всеки пътник дали си е сложил предпазния колан. Проверката ще се извършва автоматично от специален сензор, който известява, когато пътникът не поставил колана си.

Иновациите в пътническите кабини на самолетите може да са много удобни и да улеснят пътниците, но може и да повдигнат въпроса за личното пространство и нарушаването му.

Камерите на борда са повод за много дебати и дискусии по отношение на личното пространство. По-рано тази година някои основни въздушни превозвачи признаха, че имат инсталирани камери в пътническите салони. Но както всяко нещо – и тази иновация има своите еплюсове и минуси.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин