6 съвета за спестовно пътуване в скъпи дестинации (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 съвета за спестовно пътуване в скъпи дестинации (част 1)
Автор: Peika.bg
6 съвета за спестовно пътуване в скъпи дестинации (част 1)

Може да бъде трудно и понякога отблъскващо да посетите дестинации, които са известни с това, че са скъпи.

Но обикновено има начин да посетите повечето места с малък бюджет и без екскурзията да повлияе значително на банковата си сметка. По-долу ще намерите различни съвети за евтино пътуванедо скъпи дестинации и въпреки че няма да имате най-луксозното пътуването, вие все пак ще посетите така желаната от вас дестинация.

Ето няколко полезни трика:

1. Вземете нощни автобуси или влакове

Когато посещавате Европа, евтин начин да обиколите и спестите пари е да спите в нощни автобуси или влакове. По този начин бихте спестили нощувки. Може дори хванете нощен автобус или влак, да посетите дадена дестинация и още същата вечер да хванете друг транспорт към ново място.

2. Отседнете в хостели

Хостелите често имат най-евтините легла. Това е така, защото те имат големи общи стаи. Броят на хората в тях често може да варира от 4 легла до над 20 легла. Хостели често се намират на чудесни места и в сърцето на дадена дестинация. Това означава, че ще спестите пари, тъй като няма да ви се налага да вземате такси или градски транспорт. В много скъпи дестинации може да откриете, че хостелитевече не са супер евтини, но все пак биха били значително по-евтини от това да отседнете в хотел или да имате самостоятелна стая.

3. Останете в Airbnb

Друга възможност за настаняване е да отседнете в Airbnb. Това са имоти, които наемат резервни стаи, или понякога се отдава цяла къща или апартамент. Хубавото на Airbnb е, че те са подходящи за дълъг престой и почти можете да се почувствате, сякаш живеете там. В повечето случаи там разполагате с уреди за готвене, пералня и почти всичко, от което се нуждаете.

4. Couchsurfing

Ако не искате да харчите нищо за настаняване, помислете за Couchsurfing. Тук щедрите домакини ще ви предоставят някъде да спите безплатно. Те също могат да бъдат любезни, за да ви покажат около дестинацията. Разбира се, ако обмислите тази опция, останете в безопасност и имайте резервни планове, в случай че настаняването не е точно това, на което се надявахте.

5. Вземете храна

Ако отивате на еднодневна екскурзия до дестинация или спите в нощен автобус или влак, тогава можете да вземете със себе си храна за пътуването си от вкъщи. Това означава, че няма да ви се налага да излизате и да купувате много неща и по този начин ще спестите пари.

6. Купувайте храна от хранителни магазини

Ако не вземете храна със себе си, тогава друга възможност е да купувате от хранителни магазини, супермаркети и пазари (където все още има такива). По този начин ще можете да избегнете ресторантите. Много магазини ще имат сандвичи и други предмети от типа за внасяне и това е чудесен начин да спестите пари. Ако отседнете в Airbnb, както е споменато по-горе, или дори в хостел, тогава ще можете да се готвите сами и по този начин ще имате едно наистина спестовно пътуване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин