6 вида туризъм за всеки вкус - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 вида туризъм за всеки вкус
Автор: Peika.bg
6 вида туризъм за всеки вкус

Всички обичаме да пътуваме по различен начин, всеки от който си има собствен чар. Имайте предвид, че е от изключително значение, когато пътувате да сте с някого, с когото ви допадат сходни забавления, когато сте на път. По-долу сме ви представили 5-те най-популярни вида туризъм. Ето ги и тях:

1. Културен туризъм

Той обичайно е свързан с посещението на музеи и културни забележителности, както и с правенето на много снимки. В голяма част от градовете има и археологически разкопки, които са страст за мнозина и специално пътуват, за да ги видят. 

2. Морски туризъм

Ех, лято и море. Има ли някой, който да не ги обича?Може да ви звучи странно, но има мнозина, които ходят на море и през зимата. Те обаче пътуват до по-далечни и топли дестинации, като така съчетават морето със запознанства с нови места, хора и култури. Хубавото на морския туризъм е, че е чудесна почивка за любителите на по-статичните удоволствия. Например излежаването на хавлия на плажа с коктейл в ръка. Освен това морският туризъм е дори здравословен, тъй като солената вода е благоприятна за човешкия организъм и е способна да излекува редица заболявания.

3. Планински туризъм

Походите, кратките разходки из гората, посещаването на планински хижи, изкачването на върхове са са туризъм, който набира все по-голяма популярност и определено има защо това да е така. Мнозина обичат да пренощуват в хотели в планински курорти или близо до язовири, други пък си падат по палаткуването в борова гора близо до река, далеч от цивилизацията. Планинският туризъм често е съчетан с палене на огън и приготвяне на вкусна храна на него. А зимно време планинският туризъм идеално се съчетава и със ски или сноуборд, а защо не и спускане с шейни по планинските склонове.  

4. Селски туризъм

За някои хора няма нищо по-хубаво от това да отидат на село, да видите двор с домашни животни, да им мирише на, билки, вкусна домашна храна и да се срещнат със сърцати възрастни хора, каквито обичайно живеят в най-малките населени места. Селата бяха позабравени и изоставени, но все повече хора се връщат да живеят там или поне имат желание да си организират един уикенд, в който да посетят прекрасни български села и да спят в някоя китна стара къща в тях. 

5. Къмпинг туризъм

Ако си падате ли си по палатки, каравани, хамаци, лагерен огън и като цяло спането под небе, обсипано със звезди, то този вид туризъм е точно за вас. Това е и представата за най-добрата почивка за любителите на по-простия живот сред природата. Можете да се настаните в някой къмпинг, който предлага ток, баня и тоалетна, а може и да изберете по-диво място, където ще сте само вие и природата. Имате предвид обаче, че къмпинг туризмът не е за всеки и определено трябва да сте добре подготвени за всякакви ситуации.

6. Спа туризъм

Минералните топли басейни, сауната, парната баня, масажа и всички останали спа процедури са точно това, което се вписва с представата за страхотна почивка за мнозина любители на качествения релакс. Такива хора са склонни да пропътуват стотици километри, за да изпробват удобствата в някойспа хотел с отлична репутация. Този вид туризъм може да се практикува целогодишно и става все по-популярен сред хората

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин