7 хитри начина да летим на ниски цени - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 хитри начина да летим на ниски цени
Автор: Peika.bg
7 хитри начина да летим на ниски цени

Пътуването със самолет е нещо прекрасно, но често може да ни струва много скъпо.

Много хора не подозират, че с няколко прости трика могат да си спестят доста от цената на полетите. Чудите се как става?

Ето ви няколко прости трика:

1. Летете във вторник

Нещо като неписано правило е, че вторник е денят, в който цените на полетите са най-ниски. Това е така, тъй като по-голямо търсене има за самото начало или за края на седмицата. Затова е много важно – избягвайте понеделник и петък.

2. Чистете "бисквитките си"

Авиокомпаниите качват цените на билетите при често търсене полети от едно място до друго. Затова, когато търсите евтини билети, преминете в режим „инкогнито“ или изтрийте "бисквитките си" след това.

3. 
Възползвайте се от мига

Понякога авиокомпаниите правят грешки и можете да намерите полети на изключително ниски цени. Когато забележите нещо подобно, не му мислете много и си купете билета, защото само след няколко минути, може цената да се покачи
и то не малко. Затова нека приключенският дух надделее!

4. Полети с прекачване

Да, летенето с прекачване може да е неудобно, но същевременно да е на значително по-ниска цена. Освен това, ако дупката между двата полета е по-голяма, може да посетите нов град – ей така, между другото.


6.
Бъдете гъвкави относно датите на пътуването

Понякога разликата, само с няколко дни от първоначално плануваната почивка, може да се окажат значително по-изгодна от финансова гледна точка. Затова, ако можете, бъдете гъвкави – по този начин ще може да инвестирате повече в самото приключение.

7. Бъдете гъвкави относно дестинацията

Представете си, че търсите билети за определен град, но намирате много по-евтини за друг. Това може да се окаже прекрасна възможност, изникнала пред погледа ви спонтанно. А всички знаем, че понякога стриктното планиране може да не е най-добрият вариант, ако търсим приключение. Не му мислете много и грабвайте тези случайно появили се възможности!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин