7 интересни европейски града, които започват с буквата Г - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 интересни европейски града, които започват с буквата Г
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 7 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата Г, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни.

Габрово, България – няма как и тук да не поместя български град на първо място. Габрово е известен с много неща, но едно от най-емблематичните места тук е етнографския комплекс Етъра. В него може да се насладите на различни малки магазинчета, запазили стария си облик и предлагащи голямо разнообразие от местни български занаяти и специалитети. Мястото е чудесно за разходки, снимки и отдих.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Г
Снимка: Елена Исаева

Грац, Австрия – вторият по глемина град в Австрия след Виена е Грац. Той е наистина уникален и задължително го посетете, ако имате път в тази посока. Градът може да се похвали с много забележителности, като красивата сграда на кметството, музеят на Сваровски, модерното кафене в средата на река Мур и крепостта с часовниковата кула, които се издигат точно над централната част на Грац. Той е романтичен, различен и наистина очарователен.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Г
Снимка: Елена Исаева

Гранада, Испания – пренасяме се в слънчева Испания. Градът е разположен на около 740 метра надморска височина в подножието на Сиера Невада. Гранада е предпочитано място за почивки, екскурзии и дори романтични уикенди. Най-интересното и посещавано място тук е дворецът Алхамбра. Той има наистина уникална и много впечатляваща архитектура и това е една от причните да бъде включен под егидата на ЮНЕСКО. До 1492 г. дворецът е бил резиденция на мавърските владетели.

Гент, Белгия – Белгийският град е като от страниците на някоя приказка. Централната част на Гент е много красива, с интересни исторически сгради, малки кафенета и ресторанти и чудни места за снимки. В Музея на изящните изкуства се намира една от най-богатите колекции на културна тематика в Белгия. Най-интересната забележителност в Гент е кулата Белфорт, която се намира в централната част на града. Тя впечатлява със своите 91 метра височина.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Г
Снимка: Елена Исаева

 

Генуа, Италия – всеки град в Италия носи духа на очарованието. Няма как да не се влюбите и в Генуа. Прекрасен пристанищщен град, в който има няколко просто задължителни места за посещение. Едно от тях е аквариумът, в която има редки морски животни, и наистина впечатляващ воден тунел. Генуа има прекрасни сгради и площадчета, като най-известният от тях е т. нар. Площад Ферара. На него има голям, красив фонтан, пред който задължително всеки турист се снима.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Г
Снимка: Елена Исаева

Гьотеборг, Швеция – той е вторият по големина град в красивата и необятна Швеция. Едно от най-интересните места в града е площадът Йотаплац с фонтанът на Посейдон. Тук се намират и други исторически сгради – Градският театър, Концертната зала, няколко музея и други. Едно от най-забавните места в града е увеселителният парк Лизберг. Той е и най-големият подобен в цяла Швеция.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин