7 места за убийствена ваканция - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 места за убийствена ваканция
Автор: Peika.bg
7 места за убийствена ваканция
Снимка: Glenn Scofield Williams

На плажа под чадъра всеки знае. Повечето хора обичат да изкарват отпуската си в спокойна обстановка, за да си починат и да се освежат. Други обаче предпочитат да си взема необходимия адреналин и се впускат в опасни преживявания, а трети си получават адреналина, без дори да са го търсели.

Всяка една ваканция може да стане екстремна, опасна и с трагичен край на места, където има непредвидени обстоятелства. 

Такива ваканции се превръщат буквално в убийствени. Вижте кои са 7-те места, където доброто изкарване може да бъде помрачено много лесно.

1. Памплона

Испания

36991

Всеки юли жителите на Памплона избухват в продължение на осем седмици и половина на постоянни празненства в чест на Сан Фермин. По време на това бурно веселие има традиционна баска музика, танци, спортни игри, фойерверки. Най-известното забавление обаче е тичането с бикове. От 1910 година до наши дни, тази традиция е отнела живота на 15 души. Въпреки че инциденти стават сравнително рядко, възможността някой да бъде наранен от бик или от друг бегач в тичането и бутаницата никога не е изключена.

2. Монблан

36990

Този връх на френско-италианската граница е с височина 4810 метра и е най-високият в Алпите и Западна Европа. В същото време, Монблан е известен като изключително опасно място, където често се случват трагични инциденти. През 2012 година лавина падна върху 28 катерачи, като 9 от тях загинаха. През 2014 година на път за върха загинаха двама катерачи и техният водач. През 2015 година опитен скиор падна в стръмна пропаст в близост до Монблан. Според някои изследвания на и около Монблан умират по около 100 души на година.

3. Халф Доум

Йосемити Парк, САЩ

36996

Това е страхотно място за туризъм, но когато вали, скалите стават хлъзгави и това ги прави много опасни. От 1995 година насам на този обект има над 300 инцидента всяка година, сред които и 6 смъртни случая.

4. Скелинг Майкъл

Ирландия

36992

Този остров се издига на 218 метра от вълните на Атлантическия океан, на 12 километра от полуостров Ивераг в графство Кери, Ирландия. Там има изграден манастир от ранното християнство, който привлича множество туристи всяка година. Старите, хлъзгави и стръмни стълби, водещи към манастира, както и липсата на парапети, правят обекта опасен за туристи – на иначе безобидена дестинация като Скелинг Майкъл досега са загинали трима души.

5. Боа Виагем

Ресифе, Бразилия

36995

Бразилия е една от най-известните летни дестинации заради красивата природа, фантастичните плажове и кристалните води. В същото време, тези води могат да станат опасни при плажа Боа Виажем. Там има толкова много акули, че влизането във водата е абсолютно забранено, дори и за спасители. Причината за наличието на толкова много морски хищници е падината в океана до брега на Ресифе, която е част от миграционния маршрут на акулите.

6. Реката Колорадо

САЩ

36999

Рафтингът е страхотно забавление, но подводните дупки са сериозна опасност. Речната система на река Колорадо е пълна с тях, а това е коствало живота на много хора. През 2014 година щатът Арканзас е регистрирал 15 такива фатални инцидента.

7. Каминито дел Рей

Испания

 36998

Това не е обикновено място за посещение, това е истинско изпитание. Каминито е най-опасната и ужасна планинска пътека, която се провира по стръмни скали близо до селото Ел Чоро в Андалусия, Испания. Между 1999 г и 2000 г., заради нестабилността на пътеката, там са загинали 4 души. Каминито беше затворен 15 години, за да се укрепи, и бе отворен отново през 2015 година. Прочетете повече за Каминито дел Рей.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин