7 професии за заклети пътешественици (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 професии за заклети пътешественици (част 2)
Автор: Peika.bg
7 професии за заклети пътешественици (част 2)

И вие ли сте от хората, които искат да могат да работят от всяко едно място в света? Е, живеем във времена, в които това е съвсем възможно. 

Ето и нашите предложения за професии, с които да можете да осъществите тази си мечта:

1.Преподаване на английски

Ако сте с перфектен английски, това е едно от най-големите предимства – особено ако обичате да съчетавате работата с пътешествията. Преподаването на английски в чужда страна е възнаграждаващо, както за вас, така и за учениците ви, и ще ви даде възможност да обикаляте по света с лекота. Такава работа има в изобилие, но, разбира се, ще ви е нужен сертификат, който може лесно да се придобие в рамките на месец. 

2. Работа в правителствена организация

Ако обичате да пътувате, но искате и да завършите специалност в университета, може да се замислите да следвате Международни отношения и да си потърсите работа в правителствена организация, която се занимава с външните работи и търговията. Този тип позиции са свързани с много възможности за пътуване, но е вероятно да бъдете изпратени навсякъде по света, без да можете да изкажете мнение по въпроса. Но ако сте наистина приключенски настроени и искате предизвикателства, тази работа е за вас. 

3. Екскурзоводи

Ако сте приятелски настроени екстроверти, които обичат да пътуват, това е една от най-подходящите работи за вас. Представете си да живеете в чужда страна и да развеждате туристи, които като вас обичат да пътуват. Ако ви допада да разговаряте и и да разказвате истории за мястото, където се намирате, то това е една прекрасна опция за работа. 

4. Работа като детегледачка

Ако обичате децата, това е перфектната работа за вас. Бонус е и ако можете да говорите втори език или искате да започнете да учите втори език. Като детегледачка, ще имате приемно семейство в чужда страна, ще се грижите за деца и ще получавате заплата. Това е един страхотен начин да изпитате атмосферата на новата страна, но имайте предвид, че в такъв случай ще имате ограничено свободно време. 

5. Уеб дизайн

Живеем в дигитален свят, където почти всеки може да си изкарва прехраната онлайн. Една от областите, в които има потенциал за работа, е уеб дизайнът и програмирането. Ако можете да пишете кодове и сте креативни, можете да се пробвате в тази сфера. Бъдете смели, започнете свой бизнес, за който винаги сте си мечтали, и предложете вашите умения онлайн. По този начин ще можете да работите за и от всяко кътче на света.

6. Продажба ма снимки и видеа

Ако сте креативни и искате да прекарате цялото си време в пътувания, то тогава е добра идея да си вземете камера и да се научите как да работите с нея. След това е необходимо да овладеете това изкуство, за да можете да продавате снимки и видеа онлайн. Първоначално ще е необходима инвестиция, но възможността да превърнете това хоби в работа на пълен работен ден не е за изпускане. 

7. Работа в бар

Това е една от най-популярните работи за тези, които обичат да пътуват. Ако имате работна виза, работата в някой бар ви е гарантирана. А ако имате предишен опит, това със сигурност ще ви е от полза.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин