7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа
Автор: Александра Любова
7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Забравете Париж, Рим или Венеция за следващата романтична дестинация и вместо това посетете тези по-тихи, но въпреки това прекрасни и обичани места. 

Те предлагат цялото очарование и романтика, но без тълпите от хора и големите опашки, които понякога могат да превърнат желаното преживяване в истински ад. Не отричаме красотата на Париж, нито на останалите градове и споделяме мнението, че има защо и те да бъдат толкова харесвани и посещавани, но понякога е добре да излезем от стереотипа и клишето и да отидем на някое друго място и да открием неговата красота.

 1. Берген, Норвегия

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа
Снимка: pixabay

Заобиколен от планини и фиорди, Берген е перфектното романтично бягство. Загубете се по калдъръмените улици между цветните дървени сгради на града. Създайте уют за вас и половинката си на чаша кафе до открит огън или хванете кабинковата линия - Fløibanen funicular, за да стигнете до върха на Флойен (един от седемте хълма, който ображда Берген). Пред вас ще се открие великолепна панорамна гледка към града и морето. Можете да поемете и по някоя от пътеките за разходка в планината. На върха на хълма има ресторант, в който можете да се насладите на местните традиционни ястия.

Градът е и вратата към грандиозните фиорди на Норвегия. Круизи до Остерфьорд и Мостраумен тръгват от пристанище Берген, непосредствено до известните рибни пазари. Поклащайте се из фиорди, планини и водопади в един от най-спиращите дъха кътчета на света.

 2: Верона, Италия

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Дори ако Шекспир не беше определил историята на Ромео и Жулиета да бъде във Верона, това пак щеше да бъде един от най-романтичните градове в Италия. Преплел в себе си красиви площади и калдъръмени улици, Верона е компактна и достъпна комбинация от най-доброто от Флоренция, Венеция и Рим.

За любителите на литературата обаче Шекспировите асоциации са неустоими. Посетете къщата на Жулиета и извикайте Ромео от балкона. Закачете вашето собствено послание в стената и изповядайте своята непреклонна любов. Просто се уверете, че историята ви има по-щастлив край.

3. Любляна, Словения

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Изглежда, че малката столица на Словения е създадена за любовни приключения и ще се почувствате сякаш сте стъпили направо в приказка. Стъклената въжена линия до средновековния замък в Любляна предлага панорамна гледка към града и разходка по бреговете на река Лювница. Гарантирано е доброто преживяване, романтичната атмосфера и разтуптяването на сърцата.

Реката също е облицована с причудливи кафенета и ресторанти, всяко изискано и уютно и идеално за романтична трапеза със запалени свещи.

4. Екс ан Прованс, Франция

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Извиващите се средновековни алеи на Екс ан Прованс са наслада за двойките. Всеки ъгъл разкрива спираща дъха гледка - велико имение тук, самотен фонтан там и кафене с приятна и топла атмосфера, с външни маси, където можете да гледате света около вас.

Пол Сезан е живял и рисувал тук. Градът е вдъхновил силно характеризирания му стил. Можете да се потопите сред действителния декор на картините на Сезан или да се движите по нишката на страниците от един роман от ХІХ век. Изобщо, Екс е чудна алхимия, реализирана между спокойствието и живостта, между пастела и искрящите цветове.

5. Брюж, Белгия

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Ако шоколадът е храната на любовта, тогава малкият средновековен град Брюж е неговата столица. Лабиринт от калдъръмени улици и канали, градът е осеян с шоколадови магазини и артистични ръчно направени шоколадови бонбони, както и музей, който празнува едно от най-ценените лакомства.

Брюж е град приказка в джобен формат – укрепено средновековно селище, което на пръв поглед сякаш е замръзнало във времето. Каналите следват своя път през центъра, отразявайки островърхите фасади, кули и покриви на столетните сгради. Най-подходящият начин да разгледате града е пеша. 

6. Единбург, Шотландия

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Компактната и перфектно оформена, шотландската столица задължително прави романтична почивката в града. Калдъръмените улици и грандиозните каменни сгради превръщат разходките и бикалянето наоколо истинска радост за окото. А уиски или т.нар. скоч, сервиран в уютно заведение до разпаления огън, е традиционно както за местните, така и за посетителите.

Отправете се към хълмът в парка на Холируд. Името му няма общо с легендарния крал Артур, но изкачването му си заслужава – от върха му се разкриват красиви панорамни гледки към целия град и морето.

7. Виена, Австрия

7-те най-недооценени романтични дестинации в Европа

Виена е град за изискани влюбени, място за аристократични кафенета, великолепни дворци и велики градски паркове. Обиколете бароковите улици на австрийската столица и няма как да не се почувствате развълнувани от това, че вървите по стъпките на Моцарт, Бетховен и Зигмунд Фройд, които крачели по този път години преди вас. 

Всеки ден започва със силно тъмно кафе и сладкиш в кафе-салон с висок таван, последван от романтична разходка по река Дунав или посещение на галерия, за да се насладите на работата на местни художници като Густав Климт. Нощ в Виенската държавна опера е идеалният завършек на бляскавия уикенд.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин