8 държави, които водят до пристрастяване - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 държави, които водят до пристрастяване
Автор: Мария Ангелова
8 държави, които водят до пристрастяване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има държави, за които мечтаеш. Има и такива, в които се връщаш отново и отново, резервираш билети на автоматичен режим, познаваш собственика на ресторантчето, в което вечеряш, вече можеш да водиш основен разговор, макар никога да не си учил езика...

Има държави, в които сякаш си живял в минал живот и в сегашния имаш нужда да се връщаш. Ето някои от най-пристрастяващите държави

1. Италия - вероятно най-пристрастяващата от всички дестинации по света. Тук изглежда във всяко градче, селце и крайпътна отбивка има по някое безценно културно съкровище, а това, което може да се определи като „италиански кулинарен фашизъм“, е причината да е почти невъзможно да попаднете на лоша храна.

3181

2. ФранцияОт Париж до Прованс, от Лазурния бряг до Френските Алпи, плюс Дисниленд и Пюи дю Фу за децата – Франция, изглежда е любов от пръв поглед и за цял живот. Чаша вино на миниатюрна масичка на тротоара е френска класика, заради която мнозина биха пропътували близо 2000 км.

22431

3. Испания – Сангрия, тапас, Гауди, слънце и най-непринудените и весели хора, с които дори не е нужно да имате общ език, ако имате обща маса.

17450

4. ГърцияГърците носят в ДНК-то си разбирането за гостоприемство и добро обслужване, имат достатъчно древна история, с която да се показват плюс най-посещаваните острови в света. Който е бил, знае, че ще се върне.

21877

5. ТурцияРавни части Ориент и Европа, забъркани със страхотно море, рахат локум и останки от няколко велики империи. Как да не се връщаш отново и отново при своя „комшу“.

11475

6. Сърбия - Истински запазена природа, истинско месо на скарата и изкушението любимата ти дестинация да ти е под носа. Добавете към това музикалните фестивали - от EXIT до Гуча, света на Кустурица плюс невероятното преживяване да пиеш със сърби на една маса.

21198

7. Австрия - Блестяща, изящна, с невероятни коледни базари и отлични писти за любителите на снежните спускания. Алпи и Моцарт звучи като страхотна комбинация!

19755

8. Следващата – А за някои пристрастяването не е към конкретна държава, а към очакването на следващата. Която и да е тя, стига да е нещо ново и непознато.

8267

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин